Składniki1/2 kg świeżych, obranych ze skórki pomidorów1/4 selera2 niewielkie cebule2 ząbki czosnku2 łyżki oliwy z oliwek1 łyżka świeżej, posiekanej natki pietruszki1/8 łyżeczki gałki muszkatułowej1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu1/2 szklanki bulionuPrzygotowanieCebulkę poszatkować i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dobrze jeśli robimy to na patelni, którą można potem przykryć. Do zrumienionej cebuli wyciskamy czosnek przez praskę, dodajemy starty na małych oczkach seler. Przesmażamy a następnie dodajemy pomidory i wszystkie przyprawy. Zalewamy bulionem i dusimy 2 godziny. W tym czasie po domu roznosi się wspaniały aromat włoskiego sosu.Sos podałam z pieczonym mięsem mielonym . Smakowało wyśmienicie! I ten aromat! :)SMACZNEGO SIOSTRY!