Wykonanie
Dania jednogarmkowe cieszą się zazwyczaj wielką popularnością i ja także chętnie po nie sięgam. Powodem, dla którego tak wszyscy je lubią jest brak czasu. Ja akurat teraz mam go dużo bo przeciez trwają ferie ale skoro można włożyć wszystkie składniki do garnka i praktycznie obiad gotuje się sam
czemu by z tego nie skorzystać. Wtedy zamiast stania w kuchni
mogę relaksować się ciekawą książka lub dobrym filmem. A pyszny obiad i tak mam.

Składniki:1
brokuł30 dag
mięsa wieprzowego1 duża
marchew1
cebulalitr
bulionu2-3
ziemniakisól,
pieprzrozmaryn lub inne
ziołałyżka
oliwyBrokuła ugotować al dente.
Mięso pokroić w kostkę. Obsmażyć go na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Dodać
cebulę i
marchew, chwilę razem smażyć. Wlać
bulion i dusić, aż
mięso będzie miękkie. Na 15 minut przed końcem dodać
ziemniaki pokrojone w kostkę. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem i
ziołami. Na sam koniec dodać ugotowanego
brokuła. Przemieszać i jeszcze chwilę potrzymać na ogniu.Smacznego:)