Pierś 3 połówki 50 gr rodzynek pół cebuli 1 papryka czerwona tłuszcz do smażenia na marynatę; 4 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka przyprawy do drobiu szczypta cynamonu szczypta pieprzu cayenne lub chili pół łyżeczki papryki słodkiej mielonej sólpieprz na sos; 350 gr śmietany 1 jajko 2 łyżeczki mąki kukurydzianej sólziołowaSkładniki na marynatę wymieszać. Piersi oczyścić i pokroić w skośne paski. Włożyć do marynaty i wymieszać. Odstawić na ok 1 godzinę. Na niewielkiej ilości tłuszczu partiami przyrumienić wszystkie kawałki mięsa i przełożyć do szerokiego naczynia do duszenia. Na tym samym tłuszczu przysmażyć paprykę pokrojoną w kwadraty i cebulę pokrojoną w piórko. Położyć na mięsie i posypać rodzynkami.Przygotować sos; Jajko roztrzepać dokładnie, wymieszać ze śmietaną i mąką kukurydzianą , doprawić soląziołową i ciągle mieszając doprowadzić do zgęstnienia. Powrócić do mięsa.. podlać wodą ok pół szklanki i pod przykryciem dusić ok 10 mim. Po czym polać przygotowanym sosem i wymieszać, Jeszcze chwilę przytrzymać na ogniu .. Podawać z ryżem.