Wykonanie
O boże, jak ja uwielbiam taką kuchnię. Meksykańska kuchnia jest naprawdę bardzo bliska mojemu
sercu i staram się ją dosyć często gościć na moim
stole :) więc nie pozostaje mi nic innego jak zaprosić i zachęcić was do spróbowania bo naprawdę warto :)

:)Składniki:1 puszka
kukurydzy1 puszka
czerwonej fasoli2 puszki krojonych
pomidorów1
przecier pomidorowy3
czerwone papryki2 ząbki
czosnku2
cebule1/2 ostre czerwone papryczki
bazylia,
oregano,
kmin rzymski,
sól,
pieprz, słodka
czerwona papryka i
pieprz cayenne4 szklanki
wodykostka bulionowa
oliwa z oliwekser żółtyśmietana/
jogurt naturalnyopcjonalnie: nachosyW garnku podgrzewamy
oliwę i dodajemy posiekaną w kostkę
cebulę i sprasowany
czosnek. Podsmażamy na złoty kolor a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę
paprykę czerwoną oraz ostrą. Chwilkę dusimy razem a następnie dodajemy odcedzoną
kukurydzę i przepłukaną
fasolę. Następnie dodajemy 2 puszki
pomidorów, 1 passatę
pomidorową (przecier), zalewamy
wodą i dodajemy kostkę
bulionową. Przyprawiamy
solą,
pieprzem, łyżką
bazylii i
oragano. Dodajemy również dużą łyżkę
kminu rzymskiego, łyżkę
słodkiej papryki oraz łyżeczkę
pieprzu cayenne. Wszystko gotujemy jakieś 40 minut- w zależności jak kto lubi- ja lubię jak
papryka jest jeszcze lekko twarda, więc gotuję krócej. Pod koniec gotowania dodajemy 2 łyżki
śmietany. Bezpośrednio do miseczek na wierzch zupy sypiemy starty
żółty ser. Możemy podawać z nachosami :) Smacznego!