Wykonanie
U mnie rosół to nie
wywar z warzyw z
makaronem - zawsze pływa w nim dużo pyszności :)Składniki2 ćwiartki z
kurczaka20 dkg
wątróbki z kurczaka15 dkg
serc drobiowych1/2 główki
kapusty (
młodej lub włoskiej)kilka
suszonych grzybów4
marchewki1
pietruszka1/2
selerakawałek
poragałązka
lubczyku1
liść laurowy2
ziela angielskiego1
kostka rosołowasól,
pieprz,
vegetaSposób przygotowaniaĆwiartki oczyścić, zalać
wodą, posolić, dodać
liść laurowy i
ziele angielskie, zagotować i zebrać szumowiny.
Wątróbkę i
serca odgotować w osobnym garnku i odcedzić.
Włoszczyznę pokroić wedle uznania.Po zebraniu szumowin, do udek dorzucić
włoszczyznę,
grzybki,
serca, wsypać łyżeczkę
vegety, przykryć i na bardzo małym gazie gotować do miękkości
mięsa i warzyw. Pod koniec gotowania dodać
wątróbki. Podawać gorący z makronem
nitki i ulubioną
zieleniną :)Darmowy Hosting CBA.PL