Wykonanie
Witam WszystkichPogoda kieruje mnie kierunku ciepłych zup, dlatego dzisiaj rosółczyli zupa, która gości naszych stołach nie od dziś, a jej popularność nie słabnie. Uwielbiam tę zupę, jest dobra na chłodne dni i niezastąpiona przy przeziębieniu.Do rosołu potrzebne Nam będą:
Składniki na 8 porcjikawałek porcji rosołowej
kurczakakawałek
selera3
marchewkipietruszkaporpęczek zielonej
pietruszkiziele angielskieliście laurowesólpieprzmakaronNa początku nalewamy do dużego garnka
wody i wkładamy kawałek porcji rosołowej z
kurczaka. Kiedy na wierzchu zauważymy białą pianę należy zebrać ją łyżką, ponieważ to ścięte
białko. Dopiero po tym należy dodać
ziele angielskie,
liście laurowe, pokrojoną
marchewkę,
pietruszkę,
seler, zieloną część
selera i
pietruszki no i
por. W takim stanie gotujemy, ale należy tutaj zwrócić uwagę na to, iż rosół powinien sobie powoli bulkać na małym ogniu.
Tak gotujemy rosół około półtorej godziny. Na koniec dodajemy
soli,
pieprzu, posypujemy zieloną
pietruszką i gotujemy
makaron z którym podamy rosół.