Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Sernik na zimno
Jagodowo ...Sernik
pomarańczowy z ... »Poszłam na ogródek z zamiarem zerwania
fasolki szparagowej żółtej na obiadek , a tu proszę przerośnięta - jaka szkoda. Nie zostało mi nic innego jak ją obrać czyli wyskubać zielone
fasolki. Tak powstała fasolowa na
młodej fasolce :)Składniki :
fasolka żółta " przerośnięta" kolo 2 kg było z łupinami ( po obraniu miseczka )
młoda marchew 4 szt ( prosto z ogródka )
por 100 g
seler 100 g
pietruszka 1 "korzonek "ziemniaczki 5 sztpałki z
kurczaka 4 szt
sól i
pieprz biały do smaku
ziele angielskie 3 szt
listek laurowy 3 sztWykonanie fasolówki :Do garnka wkładam
fasolkę zalewam
wodą i wstawiam na gaz ( niech się gotuję) na małym ogniu.
Marchewkę myje obieram i kroje w plasterki , dodaje do
fasolki.
ziemniaki myje obieram kroje w kostkę i dodaje do
fasolki.
Seler i
pietruszkę obieram dodaje do zupy a po odcinam kawałek i też dodaje do zupy .Na końcu wkładam pałki z
kurczaka i na małym ogniu gotuje koło 1.1/2 godziny .Wrzucam pokrojony drobno
koperek ( będzie ciekawiej wyglądała zupa ) .Podaje zaraz po ugotowaniu :)


poniedziałek, 03 sierpnia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter