Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Grzyby kiszone
Kiełbasa z
ryby »Milky Way z leśniczówki Bożeny

CIASTO NA
BISZKOPT6
jajek1 szklanka
cukru1 szklanka
mąki pszennej1 łyżeczka
proszku do pieczenia2 - 3 łyżki
kakao (dałam 2,5 łyżki)
Białka ubić ze szczyptą
soli na sztywną pianę, dodać
cukier i dalej ubijać. Dodać
żółtka i nadal ubijać. Następnie dodać
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia i
kakao.Całość delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej foremki. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 175 stopni C i piec około 25 - 30 min. Ostudzić i podzielić na 2 części.MASA
MLECZNA1/2 szklanki
mleka3/4 szklanki
cukru (dałam 1/2 szklanki i masa wyszła w sam raz)25 dag
margaryny2 opakowania
cukru waniliowego (16 g)2 szklanki
mleka w proszkuMleko zagotować z
cukrem i
cukrem waniliowym. Ostudzić. W tym czasie
miękką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone
mleko z
cukrem i na końcu
mleko w proszku. Masę dokładnie wymieszać.Przełożyć
biszkopt kremem.POLEWA10 dag
czekolady mlecznej (można dać więcej)4 łyżki
mlekaCzekoladę połamać na kawałki, dodać
mleko i rozpuścić na małym ogniu (od czasu do czasu mieszając). Od razu polać polewę na wierzch ciasta i wyrównać(polewa szybko zastyga, dlatego aby dokładnie wyrównać wierzch można nóż maczać w gorącej wodzie). Jeśli
biszkopt pieczesz w większej formie (np. 25x36cm) - to polewy proponuję zrobić więcej: 15 dag
czekolady mlecznej + 6 łyżek
mleka.Ciasto schłodzić w lodówce. Podawać najlepiej następnego dniaIDEALNA POLEWAPolewa jest błyszcząca, nie kruszy się podczas krojenia ciasta.Składniki:100 gram
masła5 łyżek
cukru pudru5 łyżek gęstej kwaśnej
śmietany 18%3 łyżki
kakao1 łyżka żelatyny+ 2 łyżki wrzącej
wodyW rondelku umieścić
masło,
kakao,
cukier puder,
śmietanę, szczyptę
soli, mieszając doprowadzić do wrzenia.
Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach wrzątku, energicznie mieszając i dodać do polewy. Podgrzewając chwilę mieszamy dokładnie. Polewę wystudzić i polać nią ciasto. Jest to porcja do polania ciasta upieczonego w dużej blaszce.Smacznego!poniedziałek, 16 września 2013, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter