Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pasztet wg. BasiKalki »BlokBlok

Składniki:- 1 kostka
masła,- 1 kostka
margaryny,- 2 niepełne szklanki
cukru,- 0,5 kg
mleka w proszku (ja
daję czerwone „łaciate”),-ok. 80 dag
herbatników,- ok. 20 dag (rozdrobnionych)
orzechów lub
rodzynki (opcjonalnie zależnie od upodobań)-
kakao w ilości zależnej od upodobań (opcjonalnie)Sposób przygotowania:Do dużego garnka wrzucić:
masło,
margarynę,
cukier i dodajemy ok. 0,5 szklanki
wody. Wszystko doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia, dodać
mleko w proszku i dokładnie wymieszać.
Herbatniki pokruszyć i dodać do masy
mlecznej.

Można dosypać
bakalie i ewentualnie
kakao. Wszystko dokładnie wymieszać i ciepłą masę przełożyć do formy. Przestudzoną masę wstawić do lodówki na ok. 12 godz.Uwaga! Zamiast formy można użyć suchych
wafli. Masę wylać na jeden
wafel, przykryć drugim i docisnąć. Zostawić do zastygnięcia.Smacznegowtorek, 21 czerwca 2011, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter