Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« SałoSmarówka boczkowa »Magiczne ciasto hiszpańskie

Przepis z kampermanii wg. roggera:Składniki:4
jaja w temp. pokojowejłyżka
wody150 g
cukru (dobre ¾ szklanki)125 g rozpuszczonego
masła lub
margaryny (1/2 standardowej kostki)115 g przesianej
mąki (prawie szklanka)1/2 litra letniego
mleka4 krople
octuesencja waniliowa (dałem
cukier wanilinowy)
Żółtka zmiksować porządnie z
cukrem (dla ułatwienia dodać łyżkę
wody), dodać rozpuszczony np w mikrofalówce tłuszcz,
mąkę i letnie
mleko.
Białka ubić z 4 kroplami
octu, dodać do ciasta delikatnie mieszając - delikatnie ręcznie nie mikserem !!!

Masę wylać do formy 20x20 (nie większej) może być mniejsza bo będzie cienkie, piec w temp. 160 stopni przez godzinę.

Ciasto posypać
cukrem pudrem, podawać dobrze schłodzone.

Szybkie i proste ciasto.poniedziałek, 06 maja 2013, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter