ßßß
Foremkę / 25-30// cm wyłożyć papierem do pieczenia.Jajka wbić do miski, dodać cukier i utrzeć na puszystą masę/ użyłam miksera/Marchewkę wymieszać z miodem i oliwą , połączyć delikatnie z jajkami.Mąkę wymieszać z proszkiem, sodą , cynamonem i przyprawą korzenną.Wsypać do masy, dodać orzechy i delikatnie wymieszać.Ciasto przełożyć do foremki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.Piec ok 50 minut.Upieczone ciasto wystudzić i przekroić na dwie części.Obrane jabłka pokroić w kostkę, przełożyć do rondelka, dodać startą skórkę cytrynową ,zalać niewielką ilością wody /na dno naczynia/ i gotować pod przykryciem do miękkości.Do gorących jabłek wsypać suchą galaretkę, wymieszać , dodać owoce goji.Odstawić w chłodne miejsce do przestudzenia.Pokruszoną czekoladę połączyć ze śmietaną pogrzewając składniki w kapieli wodnej.Schłodzoną masę jabłkową wyłożyć na spód ciasta, przykryć drugą częścią.Wierzch lekko docisnąć i pokryć polewą czekoladową.Posypać posiekanymi orzechami i owocami.Ciasto odstawić w chłodne miejsce do całkowitego zastygnięcia.