Ciasto zupełnie improwizowane, wymyśliłam je w trakcie pieczenia. I doszłam do wniosku, że przypadkowe przepisy są najlepsze. To ciężkie, duże ciasto, które dobrze się kroi. Kruche ciasto, kremowy ser i gęsty budyń połączone z kwaskowatymi nektarynkami. Idealne do herbatki.*forma 25*34 cmSkładniki: na ciasto:1 szklanka mąki1 łyżka cukru1 żółtko75 g masła1 łyżka kwaśnej śmietany1 łyżka kakao na budyń:3 opakowania budyniu waniliowego4 szklanki mleka5 łyżek cukru na ser:2 kostki sera białego półtłustego3 jajka4 łyżki cukru1 białko pozostałe z ciasta1 opakowanie budyniu waniliowego1/2 szklanki mleka150 g masładodatkowo:10 nektarynekgarść płatków migdałowychSkładniki ciasta zagnieść, wylepić ciastem blaszkę i umieścić ją na godzinę w lodówce. Ser zmielić dwukrotnie lub nawet trzykrotnie.Na mleku ugotować budyń z cukrem. Lekko przestudzić. Masło roztopić i przestudzić. Ser zmiksować z żółtkami, cukrem, mlekiem i proszkiem budyniowym.Dodać masło. Białka ubić na sztywno i połączyć z masą serową. Nektarynki obrać ze skórki i pokroić na cząstki. Na ciasto wykładać kupkami budyń i ser. Na wierzchu ułożyć nektarynki i posypać płatkami migdałów. Piec w 180*C około godziny. Studzić jak sernik najlepiej całą noc.