Wykonanie
Z tego zestawu polecam rurki z kremem i
ciasteczka z pianką, są trochę pracochłonne ale przepyszne :)

Ciasto na rurki1/2kg.
mąki25 dkg.
margarynyc.
waniliowyszkl. kwaśnej
śmietanyKrem2
żółtka2 łyżki
cukruc.
waniliowyszkl.
mleka2 łyżki
maki25 dkg.
masła1 szkl.
cukru pudrualkohol do smaku30 dkg.
mąki20 dkg.
margaryny3
żółtkaPianka10 dkg.
cukru pudrubiałkoKrem2
jajka +
żółtko3/4 kostki
masła2 łyżki
kakaoalkohol do smakuSposób przygotowaniaWYKONANIE RUREK: Z podanych składników zrobić elastyczne ciasto, z ciasta wałkować cienkie prostokąty, prostokąty kroić w pasy o szerokości około 3 cm. zawijać na foremki, układać w przygotowanej formie piec na zloty kolor w temp. 175 -180 *CKREM:
Żółtka utrzeć z dwiema łyżkami
cukru i c.
waniliowym,
mleko zagotować z
mąką, ciągle mieszając dodać utarte
żółtka,
budyń wystudzić.
Masło dobrze spulchnić, porcjami dodawać
budyń na koniec dodać
alkohol. Krem włożyć do rękawa piekarniczego i nabijać rurki. Jeśli się nie ma rękawa można w grubszym foliowym woreczku odciąć jeden róg, nałożyć krem i wyciskać tak jak z rękawa.WYKONANIE
CIASTECZEK:
Mąkę posiekać razem z
margaryną dodać
żółtka, szybko zagnieść ciasto i włożyć na 2 godziny do lodówki. Ciasto wałkować na około pół cm. wykrawać kieliszkiem lub literatką krążki, z
białka i
cukru pudru zrobić
lukier, smarować krążki, układać na blachę piec do zrumienienia w temp. 180 *CKREM:
Jaja +
żółtko ubić z
cukrem na parze, wystudzić, dodać do utartego
masła, wsypać
kakao, dodać
alkohol, przekładać
ciasteczka, boki
ciasteczek można posypać posiekanymi
orzechami.