Ciasto z masą krówkową i słonecznikiem, na lekkim biszkopcie jest naprawdę bardzo, bardzo smaczne :-)Składniki: na biszkopt:6 jajek6 łyżek cukru5 łyżek mąki tortowej1 łyżka kakaoNa krem:1 puszka masy krówkowej1 szkl. cukru pudru15 dag margaryny2 łyżki mleka20 dag masła30 dag łuskanego słonecznika2 żółtka1 kieliszek mocnego alkoholuWykonanie:Przygotować biszkopt. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie ciągle ubijając dodawać po łyżce cukru. Kiedy cukier rozpuści się, dodawać po jednym żółtku. Na koniec dodać mąkę z kakao i delikatnie wymieszać. Wyłożyć masę na wysmarowaną tłuszczem blaszkę i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. ok. 180 st.C 25-30 minut.Po wystudzeniu biszkopt przekroić wzdłuż na dwie części.Przygotować krem słonecznikowy. Margarynę razem z cukrem pudrem i mlekiem zagotować w rondelku. Do gotującej masy wsypać słonecznik i wymieszać. Następnie masę słonecznikową wylać na blaszkę i przyrumienić w piekarniku w temp. 180 st.C. ok. 25 minut. Po wystudzeniu płytkę pokruszyć.Masło utrzeć na puszystą masę, dodać żółtka i dalej ucierać na pulchną, gładką masę. Następnie dodawać po łyżce masy krówkowej, cały czas ucierając. Na koniec dodać pokruszona płytkę słonecznikową i kieliszek alkoholu. Dokładnie wymieszać.Tak przygotowanym kremem przełożyć części biszkoptu.Na wierzchu ciasto polać dowolną polewą czekoladową i wstawić do lodówki.Ja udekorowałam jeszcze dodatkowo słonecznikiem.Smacznego :-)