Wykonanie
Niedawno otrzymałam od firmy Reypol producenta szerokiego asortymentu
przetworów owocowo-warzywnych , przypraw i koncentratów , propozycję przetestowania kilku produktów.Na pierwszy rzut, poszedł sos węgierski . Do tej
pory bardzo sceptycznie podchodziłam do wszelkich gotowców w słoikach , jednak tym razem się pokusiłam i postanowiłam go wypróbować.
Skład:
woda,
papryka krojona,
cukier,
pieczarka,
koncentrat pomidorowy,
cebula krojona,
marchew krojona, substancja zagęszczająca -
skrobia modyfikowana,
ocet spirytusowy,
olej roślinny,
sól , aromat,
czosnek granulowany,
chilli,(0,4%), regulator kwasowości - kwas
cytrynowy,
mieszanka przypraw.zawartość netto: 300gUniwersalny
sos pomidorowy z dodatkiem dużych kawałków kruchych warzyw
papryki ,
marchwi ,
pieczarek ,
cebuli i przypraw to gotowy produkt dla osób ceniących sobie wygodę .Sos ten idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaj u dań z
makaronem ,
ryżem, dań
mięsnych. Ja wykorzystałam go do placków ziemniaczanych . Muszę przyznać że zaskoczył mnie jego fantastyczny smak i w przyszłości kiedy nie
będę miała czasu na przygotowanie domowego sosu na pewno po sięgnę po ten produkt.
składniki na ok 15 placków6 dużych
ziemniaków1 łyżeczka
mąki2
jajkasólpieprzolej do smażeniasos węgierski Reypolprzepis
Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o małych otworach bądź miksujemy w blenderze , dodajemy 2
jajka i
mąkę , lekko solimy i
pieprzymy.Na rozgrzanym
oleju smażymy placki, rumieniąc je z obu stron .