Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 10 sztuk
mąka według uznania
jajka 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
olej 1/3 szklanekWykonanie:
Ziemniaki zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach. Odsączyć płyn. Dodać
jajko i tyle
mąki, by ciasto uzyskało konsystencję gęstej
śmietany. Doprawić do smaku i odstawić na chwilę na bok, aby składniki mogły się "przegryźć". Smażyć na mocno rozgrzanym
oleju. Podawać np z powidłami śliwkowymi.Autor: SzesanaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy mączne weg.Komentarze:Autor: mucha1891Data: 2009-08-27ja starłem na gróbej tartce i zmiksowałem działaAutor: marzeniewData: 2009-04-19Zrobiłam okAutor: martunia0704Data: 2009-04-18Najlepsze polskie danieAutor: marzeniewData: 2009-04-16Pycha zawsze lubiłam ale najgorsza sprawa z tarkowaniemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: