Wykonanie
W mojej kuchniZapraszam do mojej kuchni : Znajdziecie tu wiele różnych przepisów na pyszne i nieskomplikowane potrawy.Blog > Komentarze do wpisu« CIASTO
CYTRYNKAMALINY POD PIERZYNKĄ »

Pyszna,
żółta fasolka szparagowa zapiekana z sosem
serowym z nutą
gałki muszkatołowej. To jest pyszne!Składniki:- 60 dag
fasolki szparagowej żółtej- 20 dag
żółtego sera typu
Cheddar lub Gouda- szklanka
śmietany 12% (można zastąpić
mlekiem)-
gałka muszkatołowa-
sól i
pieprzDodatkowo:- garść posiekanego
szczypiorkuFasolkę ugotować w 2 litrach posłodzonej (1/2 łyżeczki
cukru) i posolonej (1/2 łyżeczki
soli), powinna być krucha. Odcedzić i ostudzić.


Przełożyć do żaroodpornej formy.
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do
śmietany, doprawić do smaku. Przygotowanym sosem polać
fasolkę i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.

Piec aż do zrumienienia się potrawy. Podawać z
ziemniakami, posypać
szczypiorkiem .



piątek, 09 sierpnia 2013, pao77poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisy
MIODOWE GWIAZDKIDESER "SZARLOTKA" NA PŁATKACH ...KOPYTKA Z WĘDZONYM
TWAROGIEM, ...ZUPA
SELEROWO-CZOSNKOWA Z ...MUFFINKI ...CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE ...
KURCZAK W
CIEŚCIE NA SPOSÓB ...BABKA
KAKAOWAKOPYTKA
BAZYLIOWE Z ...
CYNAMONOWE BUŁECZKI--------------------------------------..........................................------------------------------------------- -------------------------------------------trwa inicjalizacja, prosze czekac... darmowe próbki-----------------------------------------first minute 2013 Wizyty dzienne na stronę---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Szukaj przepisów naChcesz
mieć swoje przepisy na swoim blogu?------------------------------------------ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------- ------------------------------------------Pisz blog
zamów newsletter