Wykonanie
Składniki:- 1 podwójny
filet z kurczaka- 1 mała
cebula- 1 mała
czerwona papryka- 5
pieczarek- 2/3 szklanki startego
żółtego sera- kilka gałązek
natki pietruszki- ząbek
czosnku- 2
jajka- 2 łyżki
majonezu- 2 łyżki kwaśnej
śmietany- 2 łyżeczki
musztardy- 3 łyżki
mąki pszennej- 1 łyżka
mąki ziemniaczanej- 1 łyżeczka
suszonego oregano-
sól i
pieprz-
olej do smażeniaSposób przygotowania:1.
Cebulę z
czosnkiem drobno siekamy,
pieczarki i
paprykę kroimy w drobną kostkę. Do miski wrzucamy wcześniej przygotowane warzywa, pokrojonego w kostkę
kurczaka, posiekaną
natkę pietruszki,
żółty ser,
oregano,
majonez,
musztardę,
śmietanę,
jajka,
mąki, dokładnie mieszamy łyżką i przyprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Wkładamy do lodówki na 30 min.2. Po tym czasie na rozgrzanym
oleju smażymy małe kotleciki na złoty kolor. Gotowe wykładamy na papierowe ręczniczki.