Chrupiące kawałki kurczaka, które wcześniej marynowały się w przyprawach. Dodatek soku ananasowego sprawił, że te małe kawałki są niezwykle kruche i delikatne. Gorąco polecam, dla dzieci, dla dorosłych, do piknikowego koszyka, na kanapkę z dużym dodatkiem świeżej sałaty i pomidora, do pogryzania z sosem czosnkowym... Forma spożywania zależy od Was :)Składniki:1 łyżka papryki suszonej1 łyżeczka suszonego czosnku1/2 łyżeczki kurkumy1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki mielonej kolendry1/3 łyżeczki mielonego imbiru1/3 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego1/4 łyżeczki mielonego cynamonu1/4 łyżeczki mielonych goździków1/4 łyżeczki gałki muszkatołowejszczypta chili1 łyżka soku ananasowego1 łyżka oliwy2 podwójne piersi z kurczakaolejbułka tartajajko2 łyżki mlekaPrzygotowanie:Mięso umyć i pokroić w kawałki. Przyprawy utrzeć w moździerzu, dodać sól. Posypać mięso, dodać sok i oliwę. Odstawić na pół godziny.Olej rozgrzać na patelni.Do roztrzepanego jajka dodać mleko.Obtaczać kawałki mięsa w jajku i bułce. Smażyć na złoty kolor i odkładać na papierowy ręcznik.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Gotowe nuggets położyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika na 10 minut. Dzięki temu kurczak będzie suchy i chrupki.Smacznego :)