ßßß
Składniki:6 kawałków kurczaka (udka, bez pałki)1 łyżka papryki suszonej1 łyżeczka suszonego czosnku1/2 łyżeczki kurkumy1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki mielonej kolendry1/3 łyżeczki mielonego imbiru1/3 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego1/4 łyżeczki mielonego cynamonu1/4 łyżeczki mielonych goździków1/4 łyżeczki gałki muszkatołowejszczypta chiliszczypta drobnego cukru1 łyżka oliwyolej1/2 szkl wodyPrzygotowanie:Wykroić z kurczaka kości. Wymieszać przyprawy i posypać nimi równo mięso. Pokropić oliwą i wymieszać dokładnie, aby każdy kawałek kurczaka był otoczony w przyprawie. Odstawić na pół godziny.Rozgrzać olej na patelni, włożyć kawałki kurczaka, obsmażyć z każdej strony na złoty kolor. Wlać wodę na patelnię, przykryć pokrywką i dusić pół godziny na wolnym ogniu. Po tym czasie zdjąć pokrywkę i zwiększyć ogień. Gotować aż woda odparuje, podsmażyć chwilę na samym oleju, żeby skórka stała się chrupiąca.Smacznego :)