ßßß
Składaniki:400g mięsa wołowego3 ziarna ziela angielskiegoListek laurowy1 duża cebula3 marchewkiPół korzenia pietruszkiKawałek selera (korzeń lub 2 łodygi)2 czerwone papryki6-8 szt pieczarek1 łyżka słodkiej papryki2 zabki czosnku1/3 łyżeczki pieprzu ziołowegoszczypta chilli1 puszka pomidorów1/2 pęczka świeżej natki pietruszki2 ogórki kwaszonesól, pieprzwodaolejPrzygotowanie:Mięso wołowe umyć, osuszyć i wrzucić na gorącą patelnię. Smażyć na oleju aż będzie zarumienione. W tym samym czasie zagotować półtorej szklanki wody w garnku, dodać ziele angielskie i listek laurowy. Dodać usmażone mięso i gotować na bardzo wolnym ogniu.Posiekać cebulę, wrzucić na patelnię. Dodać pokrojone marchewki, pietruszkę i seler, dusić aż warzywa zmiękną. Dodać pokrojoną paprykę i pieczarki. Dusić aż pieczarki puszczą sok. Dodać słodką paprykę, czosnek, pieprz ziołowy i chilli oraz pomidory z puszki. Przesmażyć chwilę i wlać całość do garnka z mięsem. Dodać natkę pietruszki, pokrojonego drobno ogórka oraz wodę (trzeba wlać jej tyle, żeby przykryła warzywa). Gotować na małym ogniu ok. pół godziny, następnie dodać sól.Podawać z odrobiną kwaśnej śmietanki.Smacznego :)