ßßß
Składniki :polędwiczka wieprzowa1 czubata łyżeczka musztardy rosyjskiej ( Prymat)1 czubata łyżeczka papryki ostrej ( Prymat)2 łyżeczki ziół prowansalskich ( Prymat)1 czubata łyżeczka suszonych pomidorów z chili i oregano ( przyprawa)olejsałata lodowaczarne oliwkipapryka czerwonaogórek zielonyczerwona cebulapomidorki koktajlowefeta ( u mnie ser sałatkowy bo bardziej lubimy niż twardą fetę )sos sałatkowy grecki czosnkowo - ziołowy(Prymat)oliwa, wodaPrzygotowanie :Polędwiczki kroję w cienkie plastry. Każdy kawałek rozbijam dłonią.Mieszam musztardę, paprykę, zioła, pomidory wraz z olejem. Mięso dokładnie nacieram marynatą. Wstawiam do lodówki na min. 30 minut.Paprykę i ogórka kroję w kostkę, oliwki w plasterki, pomidorki na pół, fetę w kostkę, sałatę w kawałki, cebulę w piórka. Mieszam wszystko razem.Przygotowuje sos : 3 łyżki wody + 3 łyżki oliwy mieszam z mieszanką Prymat.Zalewam warzywa i dokładnie mieszam.Piekarnik rozgrzewam do 250 stopni z opcją grill. Układam mięso na blaszce. Piekę 5 minut po czym obracam mięso na drugą stronę i piekę kolejne 5 minut.Podaję grillowane polędwiczki z sałatką.I gotowe :)Przy okazji przygotowywania sałatki spróbowałam pierwszy raz sos grecki czosnkowo - ziołowy Prymat .Sos jest bardzo smaczny. I bardzo dobrze podkreślił smak warzyw. Polecam !