Wykonanie

Przepis na kanapki z pulled
pork w
sosie barbecue, znalazłam na stronie karmelowy.pl (dokładnie tu).Nigdy wcześniej nie przygotowywałam takiego "rwanego"
mięsa, więc musiałam spróbować.Kanapka była pyszna. Polecam spróbowanie.Ale czas
pieczenia mięsa ponad 6 godzin , nieco odstrasza i dlatego pewnie więcej jej nie przygotuje ( rachunki za prąd, bo
mięso "samo się piecze")Składniki :
bułki do hamburgerówpolędwiczka wieprzowa długa1 1/2 szklanki
ketchupu pikantnego1 1/2 łyżki
musztardy Dijon2 łyżki
sosu Worcestershire3 łyżki
octu z
białego wina3 łyżki
brązowego cukrupieprzSałatka :
kapusta biała1 mała
cebulamarchewka6
kaparówocet z
białego winamusztarda dijon
majonezsól,
pieprzsok z cytrynyoliwacurryostra paprykaPrzygotowanie :
Sałatka :
Kapustę,
cebulę i
kapary drobno posiekałam.Dodałam startą na małych oczkach
marchewkę.
Ocet,
sok z cytryny,
majonez,
musztardę,
sól,
pieprz,
oliwę,
curry i
paprykę wymieszałam i polałam warzywa. Odstawiłam do lodówki na czas
pieczenia mięsa. ( proporcje sosu uzależnione od smaku oraz ilości warzyw).Na 40 minut przed końcem
pieczenia mięsa, wyjmuję
sałatkę z lodówki.
Mięso :Wszystkie składniki marynaty - sosu, wymieszałam.Do naczynia żaroodpornego włożyłam polędwiczkę i polałam ją sosem.Nakryłam folią aluminiową i wstawiłam do nagrzanego piekarnika do 80 stopni na 5 godzin.Po upływie 5 godzin, zwiększyłam temperaturę do 100 stopni i piekłam około 90 minut.Następnie wyjęłam
mięso z piekarnika i za pomocą widelca "porozrywałam"
mięso na włókna, wymieszałam z sosem.
Bułki dopiekłam w piekarniku.Na dół
bułki nałożyłam
mięso oraz
sałatkę, nakryłam górą i gotowe :)