ßßß
Przepis na kanapki z pulled pork w sosie barbecue, znalazłam na stronie karmelowy.pl (dokładnie tu).Nigdy wcześniej nie przygotowywałam takiego "rwanego" mięsa, więc musiałam spróbować.Kanapka była pyszna. Polecam spróbowanie.Ale czas pieczenia mięsa ponad 6 godzin , nieco odstrasza i dlatego pewnie więcej jej nie przygotuje ( rachunki za prąd, bo mięso "samo się piecze")Składniki :bułki do hamburgerówpolędwiczka wieprzowa długa1 1/2 szklanki ketchupu pikantnego1 1/2 łyżki musztardy Dijon2 łyżki sosu Worcestershire3 łyżki octu z białego wina3 łyżki brązowego cukrupieprzSałatka :kapusta biała1 mała cebulamarchewka6 kaparówocet z białego winamusztarda dijonmajonezsól, pieprzsok z cytrynyoliwacurryostra paprykaPrzygotowanie :Sałatka :Kapustę,cebulę i kapary drobno posiekałam.Dodałam startą na małych oczkach marchewkę.Ocet, sok z cytryny, majonez, musztardę, sól, pieprz, oliwę, curry i paprykę wymieszałam i polałam warzywa. Odstawiłam do lodówki na czas pieczenia mięsa. ( proporcje sosu uzależnione od smaku oraz ilości warzyw).Na 40 minut przed końcem pieczenia mięsa, wyjmuję sałatkę z lodówki.Mięso :Wszystkie składniki marynaty - sosu, wymieszałam.Do naczynia żaroodpornego włożyłam polędwiczkę i polałam ją sosem.Nakryłam folią aluminiową i wstawiłam do nagrzanego piekarnika do 80 stopni na 5 godzin.Po upływie 5 godzin, zwiększyłam temperaturę do 100 stopni i piekłam około 90 minut.Następnie wyjęłam mięso z piekarnika i za pomocą widelca "porozrywałam" mięso na włókna, wymieszałam z sosem.Bułki dopiekłam w piekarniku.Na dół bułki nałożyłam mięso oraz sałatkę, nakryłam górą i gotowe :)