ßßß Cookit - przepis na Kanapki na ciepło z pulled pork bbq

Kanapki na ciepło z pulled pork bbq

nazwa

Wykonanie

Przepis na kanapki z pulled pork w sosie barbecue, znalazłam na stronie karmelowy.pl (dokładnie tu).
Nigdy wcześniej nie przygotowywałam takiego "rwanego" mięsa, więc musiałam spróbować.
Kanapka była pyszna. Polecam spróbowanie.
Ale czas pieczenia mięsa ponad 6 godzin , nieco odstrasza i dlatego pewnie więcej jej nie przygotuje ( rachunki za prąd, bo mięso "samo się piecze")
Składniki :
bułki do hamburgerów
polędwiczka wieprzowa długa
1 1/2 szklanki ketchupu pikantnego
1 1/2 łyżki musztardy Dijon
2 łyżki sosu Worcestershire
3 łyżki octu z białego wina
3 łyżki brązowego cukru
pieprz
Sałatka :
kapusta biała
1 mała cebula
marchewka
6 kaparów
ocet z białego wina
musztarda dijon
majonez
sól, pieprz
sok z cytryny
oliwa
curry
ostra papryka
Przygotowanie :
Sałatka :
Kapustę,cebulę i kapary drobno posiekałam.
Dodałam startą na małych oczkach marchewkę.
Ocet, sok z cytryny, majonez, musztardę, sól, pieprz, oliwę, curry i paprykę wymieszałam i polałam warzywa. Odstawiłam do lodówki na czas pieczenia mięsa. ( proporcje sosu uzależnione od smaku oraz ilości warzyw).
Na 40 minut przed końcem pieczenia mięsa, wyjmuję sałatkę z lodówki.
Mięso :
Wszystkie składniki marynaty - sosu, wymieszałam.
Do naczynia żaroodpornego włożyłam polędwiczkę i polałam ją sosem.
Nakryłam folią aluminiową i wstawiłam do nagrzanego piekarnika do 80 stopni na 5 godzin.
Po upływie 5 godzin, zwiększyłam temperaturę do 100 stopni i piekłam około 90 minut.
Następnie wyjęłam mięso z piekarnika i za pomocą widelca "porozrywałam" mięso na włókna, wymieszałam z sosem.
Bułki dopiekłam w piekarniku.
Na dół bułki nałożyłam mięso oraz sałatkę, nakryłam górą i gotowe :)
Źródło:http://myszkagotuje.blogspot.com/2014/07/kanapki-na-ciepo-z-pulled-pork-bbq.html