Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Zrazy z
indykaKarkówka z grilla -Severin RG ... »Postanowiłam trochę urozmaicić
dyniowe ciasto.
mąka tortowa
Basia 3 szklanki
jajka 3 sztuki
żurawina suszona 50 gram
cukier 100 gram
cukier cytrynowy Royal Brand 100 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
dynia starta na grubych wiórkach starta 300 gram
migdały płatki 50 gram
orzechy tarte laskowe 50 gram
margaryna rozpuszczona 125 gram
kakao 2 łyżkiŚrodek:
śmietana 30% 500 ml
czekolada 200 gram
mlecznaCiasto:1.
Mąkę wymieszaj z
proszkiem do pieczenia.2.
Dynie zetrzyj na wiórka.3 .Zmiksuj
jaja na puch z
cukrem.4. Dodaj
margarynę rozpuszczoną.5. Dodawaj
mąkę do masy jajecznej na przemian z
dynią.6. Na końcu dodaj
migdały orzechy i
żurawinę .7 . Wymieszaj delikatnie , przełóż do formy prostokątnej wysmarowanej
margaryną i obsypana
mąką.8. Piecz 50 minut w 180 stopniach.9. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta , przekrój w poprzek .środek:1. Ubij
śmietanę i dodaj rozpuszczoną w kąpieli
wodnej ostudzoną
czekoladę mleczną.2. Zmiksuj chwilę dla pewności można dodać
śmietan fix 2 sztuki3. Przełóż ciasto kremem
śmietanowo czekoladowym i do lodówki na godzinkę i gotowe .



środa, 13 listopada 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter