W pochmurne dni najlepiej zasiąść przy kawie z czymś czekoladowym w łapce:) Najlepiej się do tego nadaje zwykły, nieskomplikowany murzynek.Murzynek- 4 jajka- 1,5 szklanki cukru- 1,5 szklanki mąki- 2 łyżeczki proszku do pieczenia- 4 łyżki kakao- 1 kostka margaryny- 4 łyżki mleka- czekolada mleczna jako polewaMargarynę rozpuszczamy w garnku, dodajemy kakao, cukier i mleko. Po dokładnym rozpuszczeniu i doprowadzeniu składników do wrzenia - wszystko studzimy. Po ostudzeniu dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia- wszystko razem miksujemy. Z białek ubijamy pianę i delikatnie dodajemy do reszty składników. Pieczemy w blaszce 24cm wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą w temp 200C przez około 40min. Po upieczeniu stapiamy czekoladę mleczną w kąpieli wodnej i polewamy nią ciasto.