Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
margaryna 200 gramów
jajka 5 sztuk
cukier 150 gramów
mąka 350 gramów
proszek do pieczenia 3 łyżek deserowych
mleko 8 łyżek stołowych
kakao 2 łyżek stołowych
czekolada mleczna 100 gramówWykonanie:
Miękką margarynę utrzeć z
cukrem na gładką masę, dodając stopniowo
jajka oraz
mąkę wymieszana z
proszkiem do pieczenia na przemian z 5 łyżkami
mleka. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać
kakao oraz 3 łyżki
mleka. Formę do babki o pojemności 2l posmarować tłuszczem i posypać
mąką. Ciemne i jasne ciasto na przemian wlewać do formy. Piec 45 minut w 180 stopniach. 10 minut trzymać w formie,
potem wyjąć i wystudzić. Połamana
czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej. Lekko przestudzoną polać górę babki. Obficie oprószyć
kakao.Uwagi:Można podawać z
bitą śmietaną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: