ßßß Cookit - przepis na Czekoladowa babka marmurkowa

Czekoladowa babka marmurkowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 20
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
margaryna 200 gramów
jajka 5 sztuk
cukier 150 gramów
mąka 350 gramów
proszek do pieczenia 3 łyżek deserowych
mleko 8 łyżek stołowych
kakao 2 łyżek stołowych
czekolada mleczna 100 gramów
Wykonanie:
Miękką margarynę utrzeć z cukrem na gładką masę, dodając stopniowo jajka oraz mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia na przemian z 5 łyżkami mleka. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao oraz 3 łyżki mleka. Formę do babki o pojemności 2l posmarować tłuszczem i posypać mąką. Ciemne i jasne ciasto na przemian wlewać do formy. Piec 45 minut w 180 stopniach. 10 minut trzymać w formie, potem wyjąć i wystudzić. Połamana czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko przestudzoną polać górę babki. Obficie oprószyć kakao.
Uwagi:
Można podawać z bitą śmietaną.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9019/Czekoladowa-babka-marmurkowa