ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomargaryna 200 gramówjajka 5 sztukcukier 150 gramówmąka 350 gramówproszek do pieczenia 3 łyżek deserowychmleko 8 łyżek stołowychkakao 2 łyżek stołowychczekolada mleczna 100 gramówWykonanie:Miękką margarynę utrzeć z cukrem na gładką masę, dodając stopniowo jajka oraz mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia na przemian z 5 łyżkami mleka. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao oraz 3 łyżki mleka. Formę do babki o pojemności 2l posmarować tłuszczem i posypać mąką. Ciemne i jasne ciasto na przemian wlewać do formy. Piec 45 minut w 180 stopniach. 10 minut trzymać w formie, potem wyjąć i wystudzić. Połamana czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko przestudzoną polać górę babki. Obficie oprószyć kakao.Uwagi:Można podawać z bitą śmietaną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: