ßßß
Cookit - przepis na Mazurek czekoladowy z daktylami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Mazurek czekoladowy z daktylami
Składniki
Jajko
Mąka
Proszek do pieczenia
Kakao
Margaryna
Cukier
Daktyle
Czekolada
Woda
Płatki migdałowe
Wykonanie
ciasto2
jajka
1 szkl
mąki
pół łyżeczki
proszku do pieczenia
1 łyżka
kakao
pół
margaryny
pół szkl
cukru
przełożenie150 g
daktyli
1 tabliczka
czekolady
1 łyżka
margaryny
polewapół szkl
cukru
3 łyżki
wody
2 łyżki
kakao
1 łyżka
margaryny
prażone
płatki migdałowe
Margarynę
utrzeć z
cukrem
, stopniowo dodać
majka
i
mąkę
oraz
kakao
i
proszek do pieczenia
.Ciasto cienko rozsmarować na dużej blaszce (format piekarnikowy) lub dwie mniejsze.Piec 12 min w temp 180 st. ciasto przekroić na dwa równe kawałki.
Daktyle
zemleć.
Czekoladę
rozpuścić z dodatkiem
margaryny
, dodać
daktyle
i dobrze wymieszać. Kiedy nadzienie nadaje się do smarowania, przełożyć ciasto.Polewa;
Cukier
zagotować z
wodą
, po kilku minutach kiedy
syrop
tworzy nitkę, dodać
margarynę
i
kakao
, ucierać przez chwilę. Kiedy polewa zaczyna gęstnieć, wylać na ciasto i szybko udekorować prażonymi
płatkami migdałów
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2014/04/mazurek-czekoladowy-z-daktylami.html
Przepisy powiązane
Czekoladowe babeczki z niespodzianką.
Murzynek ambasador
Pychotkaaa
Murzynek
Pychotkaaa
Składniki powiązane (0)