ßßß
ciasto2 jajka1 szkl mąkipół łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka kakaopół margarynypół szkl cukruprzełożenie150 g daktyli1 tabliczka czekolady1 łyżka margarynypolewapół szkl cukru3 łyżki wody2 łyżki kakao1 łyżka margarynyprażone płatki migdałoweMargarynę utrzeć z cukrem, stopniowo dodać majka i mąkę oraz kakao i proszek do pieczenia.Ciasto cienko rozsmarować na dużej blaszce (format piekarnikowy) lub dwie mniejsze.Piec 12 min w temp 180 st. ciasto przekroić na dwa równe kawałki.Daktyle zemleć. Czekoladę rozpuścić z dodatkiem margaryny, dodać daktyle i dobrze wymieszać. Kiedy nadzienie nadaje się do smarowania, przełożyć ciasto.Polewa;Cukier zagotować z wodą, po kilku minutach kiedy syrop tworzy nitkę, dodać margarynę i kakao, ucierać przez chwilę. Kiedy polewa zaczyna gęstnieć, wylać na ciasto i szybko udekorować prażonymi płatkami migdałów.