Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Serce pełne
bakaliDrożdżówki z
makiem »Jak wiecie bardzo lubię robić ciasta . Niekoniecznie jeść ale robić tak.Dzisiaj ciasto kruche z dwoma nadzieniami różnymi.Ciasto:3 szklanki
mąki1 szklanka
cukru4
żółtkakostka
margarynyopakowanie
cukru waniliowegołyżeczka
proszku do pieczenia3 łyżki kwaśnej
śmietanyNadzienie
rabarbar czerwony 400 gram ZENTISNadzienie
brzoskwiniowe 400 gram ZENTISNa stolnicę wsypuję
mąkę.Dodaje posiekaną
margarynę.Dodaje
proszek do pieczenia ,
cukier i
cukier waniliowy.Zagniatam ciasto, dosyć szybko, dzielę na 3 części i zawijam w folię spożywczą i do zamrażalnika wkładam na godzinę.Wyjmuje po godzinie jedną kule ciasta i ścieram na tarce do formy prostokątnej wysmarowanej
margaryną i posypanej
mąką.Na starte ciasto wykładam nadzienie
rabarbar czerwony , fajne jest bo widać kawałki
owoców .Ścieram drugą kulę ciasta i wykładam nadzienie
pomarańczowe- tu też widać kawałki
owoców.Ubijam
białka z
cukrem na sztywno i wykładam na nadzienie .Teraz ścieram ostania kule czyli trzecią .Wkładam do piekarnika i piekę w 170 stopniach 60 minut . Jeśli zauważycie , że ciasto ciemnieje wtedy przykryjcie je folia aluminiową to pomaga.


Oto produkt ZENTIS który użyłam w swoim cieście kruchymNadzienie
brzoskwinioweNADZIENIA
OWOCOWE Z KAWAŁKAMI
OWOCÓW PRZED WYPIEKIEMTo wyjątkowe, gotowe do użytku nadzienie
brzoskwiniowe z kawałkami
owoców. Specjalne technologie produkcyjne gwarantują maksymalną stabilność podczas zamrażania i pieczenia oraz zapewniają produktom trwały smak. Nadzienie idealnie nadaje się do wypieków
drożdżowych, pączków, babek piaskowych,
strucli czy
ciast francuskich...Składniki:
owoce (35%
brzoskwinie, 10%
Jabłka),
woda,
cukier,
skrobia modyfikowana ziemniaczana, substancje zagęszczające: metyloceluloza, guma guar, regulatory kwasowości: kwas
cytrynowy, cytrynian trisodowy, aromat naturalny, substancja konserwująca: sorbinian potasu, barwnik: beta-karoten.

środa, 26 marca 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter