ßßß Cookit - przepis na Ciasto kruche z nadzieniami smakowymi ZENTIS

Ciasto kruche z nadzieniami smakowymi ZENTIS

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Serce pełne bakali
Drożdżówki z makiem »
Jak wiecie bardzo lubię robić ciasta . Niekoniecznie jeść ale robić tak.
Dzisiaj ciasto kruche z dwoma nadzieniami różnymi.
Ciasto:
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
4 żółtka
kostka margaryny
opakowanie cukru waniliowego
łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki kwaśnej śmietany
Nadzienie rabarbar czerwony 400 gram ZENTIS
Nadzienie brzoskwiniowe 400 gram ZENTIS
Na stolnicę wsypuję mąkę.
Dodaje posiekaną margarynę.
Dodaje proszek do pieczenia , cukier i cukier waniliowy.
Zagniatam ciasto, dosyć szybko, dzielę na 3 części i zawijam w folię spożywczą i do zamrażalnika wkładam na godzinę.
Wyjmuje po godzinie jedną kule ciasta i ścieram na tarce do formy prostokątnej wysmarowanej margaryną i posypanej mąką.
Na starte ciasto wykładam nadzienie rabarbar czerwony , fajne jest bo widać kawałki owoców .
Ścieram drugą kulę ciasta i wykładam nadzienie pomarańczowe- tu też widać kawałki owoców.
Ubijam białka z cukrem na sztywno i wykładam na nadzienie .
Teraz ścieram ostania kule czyli trzecią .
Wkładam do piekarnika i piekę w 170 stopniach 60 minut . Jeśli zauważycie , że ciasto ciemnieje wtedy przykryjcie je folia aluminiową to pomaga.
Oto produkt ZENTIS który użyłam w swoim cieście kruchym
Nadzienie brzoskwiniowe
NADZIENIA OWOCOWE Z KAWAŁKAMI OWOCÓW PRZED WYPIEKIEM
To wyjątkowe, gotowe do użytku nadzienie brzoskwiniowe z kawałkami owoców. Specjalne technologie produkcyjne gwarantują maksymalną stabilność podczas zamrażania i pieczenia oraz zapewniają produktom trwały smak. Nadzienie idealnie nadaje się do wypieków drożdżowych, pączków, babek piaskowych, strucli czy ciast francuskich...
Składniki: owoce (35% brzoskwinie, 10% Jabłka), woda, cukier, skrobia modyfikowana ziemniaczana, substancje zagęszczające: metyloceluloza, guma guar, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, cytrynian trisodowy, aromat naturalny, substancja konserwująca: sorbinian potasu, barwnik: beta-karoten.
środa, 26 marca 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/03/Ciasto-kruche-z-nadzieniami-smakowymi-ZENTIS.html