ßßß Cookit - przepis na Mazurek Wielkanocny - Zając

Mazurek Wielkanocny - Zając

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Faszerowane pieczarki ...
Żurek z chrzanem »
Nie ma to jak Święta Wielkanocne , smakołyki pojawiające się na stole . Coraz to inne smakołyki .
Składniki:
400g mąki krupczatki
100g cukru
250g margaryna
4 żółtka
4 łyżki mleka
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
Dodatkowo:
chrupki dmuchane w polewie mlecznej
posypka dekoracyjna
Nadzienie brzoskwiniowe 400 gram ZENTIS
pianki
Zacznijmy od tego że mąka krupczatka jest niezwykle delikatna i taki mazurek różnic się na pewno i w konsystencji po upieczeniu i w smaku .
Na stół wsypujemy mąkę.
Robimy zagłębienie , dodajemy proszek do pieczenia.
Dodajemy rozpuszczoną przestudzoną margarynę z cukrem i cukrem waniliowym.
Dodajemy żółtka i mleko.
Szybko zagniatamy ciasto i do lodówki na 30 minut.
Wałkujemy ciasto na około pół centymetra .
Wycinamy szablon zająca i przykładamy do ciasta i wycinamy.
Pieczemy 25 minut w 170 stopniach .
Dekorujemy według uznania.
Całego zająca smarujemy nadzieniem brzoskwiniowym z kawałkami owoców Zentis
oczka robimy z pianek ,a źrenice z dmuchanych chrupek w polewie mlecznej .
Uszka,łapki obsypujemy posypką i też dekorujemy dmuchanymi chrupkami w czekoladzie mlecznej .
Nadzienie brzoskwiniowe
NADZIENIA OWOCOWE Z KAWAŁKAMI OWOCÓW PRZED WYPIEKIEM
To wyjątkowe, gotowe do użytku nadzienie brzoskwiniowe z kawałkami owoców. Specjalne technologie produkcyjne gwarantują maksymalną stabilność podczas zamrażania i pieczenia oraz zapewniają produktom trwały smak. Nadzienie idealnie nadaje się do wypieków drożdżowych, pączków, babek piaskowych, strucli czy ciast francuskich...
Składniki: owoce (35% brzoskwinie, 10% Jabłka), woda, cukier, skrobia modyfikowana ziemniaczana, substancje zagęszczające: metyloceluloza, guma guar, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, cytrynian trisodowy, aromat naturalny, substancja konserwująca: sorbinian potasu, barwnik: beta-karoten.
niedziela, 27 kwietnia 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/04/Mazurek-Wielkanocny-Zajac.html