Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Faszerowane
pieczarki ...Żurek z
chrzanem »Nie ma to jak Święta Wielkanocne , smakołyki pojawiające się na
stole . Coraz to inne smakołyki .Składniki:400g
mąki krupczatki100g
cukru250g
margaryna4
żółtka4 łyżki
mleka1/3 łyżeczki
proszku do pieczenia1
cukier waniliowyDodatkowo:chrupki dmuchane w polewie
mlecznejposypka dekoracyjnaNadzienie
brzoskwiniowe 400 gram ZENTISpiankiZacznijmy od tego że
mąka krupczatka jest niezwykle delikatna i taki mazurek różnic się na pewno i w konsystencji po upieczeniu i w smaku .Na stół wsypujemy
mąkę.Robimy zagłębienie , dodajemy
proszek do pieczenia.Dodajemy rozpuszczoną przestudzoną
margarynę z
cukrem i
cukrem waniliowym.Dodajemy
żółtka i
mleko.Szybko zagniatamy ciasto i do lodówki na 30 minut.Wałkujemy ciasto na około pół centymetra .Wycinamy szablon zająca i przykładamy do ciasta i wycinamy.Pieczemy 25 minut w 170 stopniach .Dekorujemy według uznania.Całego zająca smarujemy nadzieniem
brzoskwiniowym z kawałkami
owoców Zentisoczka robimy z pianek ,a źrenice z dmuchanych chrupek w polewie
mlecznej .Uszka,łapki obsypujemy posypką i też dekorujemy dmuchanymi chrupkami w
czekoladzie mlecznej .


Nadzienie
brzoskwinioweNADZIENIA
OWOCOWE Z KAWAŁKAMI
OWOCÓW PRZED WYPIEKIEMTo wyjątkowe, gotowe do użytku nadzienie
brzoskwiniowe z kawałkami
owoców. Specjalne technologie produkcyjne gwarantują maksymalną stabilność podczas zamrażania i pieczenia oraz zapewniają produktom trwały smak. Nadzienie idealnie nadaje się do wypieków
drożdżowych, pączków, babek piaskowych,
strucli czy
ciast francuskich...Składniki:
owoce (35%
brzoskwinie, 10%
Jabłka),
woda,
cukier,
skrobia modyfikowana ziemniaczana, substancje zagęszczające: metyloceluloza, guma guar, regulatory kwasowości: kwas
cytrynowy, cytrynian trisodowy, aromat naturalny, substancja konserwująca: sorbinian potasu, barwnik: beta-karoten.

niedziela, 27 kwietnia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter