ßßß Cookit - przepis na Przekąskowa uczta z Kiełbasą Krakowską Suchą marki Olewnik

Przekąskowa uczta z Kiełbasą Krakowską Suchą marki Olewnik

nazwa

Wykonanie

Otrzymałam do testowania – smakowania kiełbasy Krakowskie Suche marki Olewnik.
Pierwsze, co przykuło moją uwagę to jej wygląd. Jest bardzo apetyczna.
Takie też są potrawy z nią przyrządzane.
Smak tego produktu jest równie wyjątkowy – wyczuwalne nuty pieprzu i ziół.
Przede wszystkim ma niską zawartość tłuszczu, jest krucha, jak informacje wskazują z samych naturalnych składników.
POLECAM :)
Sałatka zwykła-niezwykła z mozarellą.
Składniki:
Pomidor
Kulka Mozarrelli
Kilka plasterków kiełbasy Krakowskiej Suchej marki Olewnik
Kilka listków sałaty (użyłam karbowanej zielonej)
Kiełki rzodkiewek
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz do smaku
Listki świeżej bazylii
2 ząbki czosnku
Sos:
listki bazylii rwiemy na małe kawałki, ząbki czosnku kroimy w małą drobną kosteczkę i łączymy z
oliwą. Możemy doprawić solą i pieprzem.
Następnie:
pomidor i mozerrellę kroimy w plasterki. Układamy w rzędzie jak na zdjęciu naprzemiennie –
pomidor, mozarrella i plasterek kiełbasy. Układamy w półmisku razem z kiełkami i sałatą. Wszystko
polewamy obficie sosem.
Składniki:
Mini bułeczki z mąki pszennej
Sałata zielona karbowana
Oliwki zielone
Kapary marynowane
plasterki kiełbasy Krakowskiej Suchej marki Olewnik
plasterki sera Hochland twarogowy cebulka ze szczypiorkiem
Wszystkie składniki układamy na pieczywie jak na zdjęciu – przebijając wykałaczką.
Składniki:
pół bagietka
masło
sałata Radicchio
ser Mimolette w plasterkach
Kilka plasterków kiełbasy Krakowskiej Suchej marki Olewnik
Chrzan
Pomidorki koktajlowe
W pierwszej kolejności przecinamy bagietkę wzdłuż. Smarujemy masłem, kolejno kładziemy sałatę,
ser, kiełbasę i smarujemy obficie chrzanem. Przykrywamy drugą połówką bułki. Przecinamy naszą
kanapkę ukośnie i każdy kawałek na wierzchu z połówką pomidorka przekłuwamy wykałaczką.
Składniki:
Tortilla pszenna
Musztarda Rosyjska
Ser Cheddar w plasterkach
Kilka plasterków kiełbasy Krakowskiej Suchej marki Olewnik
Sałata
Kilka ząbków czosnku marynowanego
Jak na przedstawionym zdjęciu na tortilli smarujemy pas musztardą, po czym układamy na nim
kolejno ser, kiełbasę, sałatę i w rządku ząbki czosnku. Wszystko zwijamy w rulon. Tniemy na ok 3cm
kawałki i przekłuwamy wykałaczką. Przed podaniem włożyłam gotową przekąskę na minutkę do
mikrofali. Składniki się połączyły , ser pod wpływem ciepła rozpuścił i całość nabrała lepszego smaku.
Źródło:http://mj-zesmakiem.blogspot.com/2014/10/kiebasa-krakowska-sucha-marki-olewnik.html