Wykonanie
Feniksowa KuchniaPodstrzelona, lubiąca artystyczny nieład w domu i w kuchni. Bywająca na diecie, bo kiedy już jem za dużo, trzeba się przywołać do porządku. Ale nawet wtedy nie przestaję kochać jedzenia i próbuję zadowalać podniebienie dietetycznymi kąskami. Z miłości do jedzenia i jego różnorodności i również z miłości do mego lubego, któremu chcę nieba przychylić - a jak wiadomo przez żołądek do
serca.Blog > Komentarze do wpisu« Zapiekanka ziemniaczana z ...Mini torciki z
brzoskwiniami »

Zupa najprostsza z prostszych, ale chyba nie ma osoby, której by nie smakowała :)Klasyczny lekki rosołek, przez niektórych nazywany krupnikiem na
ryżu.Doskonała dla dzieci, dorosłych i smakuje nawet chorym :)U mnie w domu był po niej zawsze jakiś bardziej obfity deser - np. placki z
Jabłkami i
cynamonem - bo jak to moja mama mówiła - "to głodna zupa" :)W sam raz więc dla dietujących ;)Składniki:ćwiartka
kurczaka lub 5-6 skrzydełek5 średnich
marchewek2 korzenie
pietruszkipół średniego
selerapół
pora3/4 szklanki
ryżu lub 1 woreczek3
listki laurowekilka ziaren
ziela angielskiegosól,
pieprznatka pietruszkiMięso myjemy, zalewamy zimna
wodą i zagotowujemy razem z listkami laurowymi i
zielem angielskim. Jak
woda zacznie wrzeć wsypujemy
ryż i gotujemy 10 minut.Ścieramy
marchewkę,
seler i
pietruszkę na tarce na grubych oczkach.
Por kroimy w paseczki.Wyjmujemy
mięso, obieramy i wrzucamy do zupy razem z
włoszczyzną. Gotujemy ok. 10 minut na wolnym ogniu.Doprawimy
solą i
pieprzem, posypujemy
natką pietruszki.SMACZNEGO !!!

środa, 11 stycznia 2012, feniksowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisyŻycie weryfikuje...
Wyniki konkursu z okazji ...Pierogi z
kapustą i
grzybamiPikantna zupa kapuściana z ...Liebster BlogPolski
chleb na zakwasieZakręcone muffinki o smaku ...KONKURS Z OKAZJI ROCZKU NA ...Popękane
ciasteczka ...Paluchy
serowePisz blog
zamów newsletter