Wykonanie
autor przepisu Viola

2
cebule - pokroić w krążki2 ząbki
czosnku - posiekać1 większa pierś z
kury - przekroić wzdłuż, następnie pokroić na paski4 łyżki
oleju sezamowego300 g poszatkowanej
białej kapusty4
marchewki - pokroić w cienkie krążki300 g
brokuł - tylko różyczki1
seler naciowy - pokroić na cienkie krążki180 g
rzepy - zetrzeć na tarce o dużych oczkach1
pietruszka - zetrzeć na tarce o dużych oczkach180 g strączków
zielonego groszku2 średniej wielkości
ziemniaki - pokroić na ćwiartki6
młodych ziemniaków - pokroić na ćwiartki1 mały
bakłażan - przekroić wzdłuż na pół, następnie na plastry10 ziarenek
czarnego pieprzu1
liść laurowy4 kostki
bulionu drobiowego3 l
wodysól,
pieprzW dużym garze rozgrzać 2 łyżki
oleju i zeszklić
cebulę oraz
czosnek, domieszać pokrojone
mięso, smażyć na średniej temp. przez 5-6 minut, nie zapominając o mieszaniu. Dodać pozostałe warzywa( prócz
bakłażana i
młodych ziemniaków). Kostki
bulionu rozpuścić w wodzie i zalać warzywa w garze. Dodać ziarna
pieprzu,
liść laurowy. Przykryć i gotować przez 15 minut na średniej temp. W tym czasie na patelni rozgrzać pozostały
olej i zrumienić
ziemniaki, dodać do zupy. Następnie domieszać
bakłażana. Gotować aż wszystkie warzywa będą miękkie. W razie potrzeby doprawić
pieprzem i
solą. Moją zupę gotowałam ok 35 minut, tak by warzywa były ugotowane a nie rozgotowane :)Zupa smakowała wybornie!

Delikatna w smaku i bardzo sycąca, doskonała na upalne dni :)

You can translate this
page with the translator on top of the
page of the left hand
side.