ßßß Cookit - przepis na Zapraszam na gar pełen witami :D

Zapraszam na gar pełen witami :D

nazwa

Wykonanie

autor przepisu Viola
2 cebule - pokroić w krążki
2 ząbki czosnku - posiekać
1 większa pierś z kury - przekroić wzdłuż, następnie pokroić na paski
4 łyżki oleju sezamowego
300 g poszatkowanej białej kapusty
4 marchewki - pokroić w cienkie krążki
300 g brokuł - tylko różyczki
1 seler naciowy - pokroić na cienkie krążki
180 g rzepy - zetrzeć na tarce o dużych oczkach
1 pietruszka - zetrzeć na tarce o dużych oczkach
180 g strączków zielonego groszku
2 średniej wielkości ziemniaki - pokroić na ćwiartki
6 młodych ziemniaków - pokroić na ćwiartki
1 mały bakłażan - przekroić wzdłuż na pół, następnie na plastry
10 ziarenek czarnego pieprzu
1 liść laurowy
4 kostki bulionu drobiowego
3 l wody
sól, pieprz
W dużym garze rozgrzać 2 łyżki oleju i zeszklić cebulę oraz czosnek, domieszać pokrojone mięso, smażyć na średniej temp. przez 5-6 minut, nie zapominając o mieszaniu. Dodać pozostałe warzywa( prócz bakłażana i młodych ziemniaków). Kostki bulionu rozpuścić w wodzie i zalać warzywa w garze. Dodać ziarna pieprzu, liść laurowy. Przykryć i gotować przez 15 minut na średniej temp. W tym czasie na patelni rozgrzać pozostały olej i zrumienić ziemniaki, dodać do zupy. Następnie domieszać bakłażana. Gotować aż wszystkie warzywa będą miękkie. W razie potrzeby doprawić pieprzem i solą. Moją zupę gotowałam ok 35 minut, tak by warzywa były ugotowane a nie rozgotowane :)
Zupa smakowała wybornie!
Delikatna w smaku i bardzo sycąca, doskonała na upalne dni :)
You can translate this page with the translator on top of the page of the left hand side.
Źródło:http://funandtaste.blogspot.com/2012/08/zapraszam-na-gar-peen-witami-d.html