ßßß
Dla 6 osob:1 marchewka1 pietruszkakawalek porapo 2 lyzki oleju, smietany, oraz tartej bulki500 g pieczarek1,5 l bulionulisc laurowy250 g mielonej lopatki wieprzowej1 jajkonatka z pietruszkisol, pieprzMarchewke i pietruszke obrac, zetrzec na tarce jarzynowej. Selera obrac i pokroic na plasterki. Na patelni rozgrzac lyzke oleju, podsmazyc warzywa. Pieczarki oczyscic, pokroic na plasterki, dodac do warzyw i dusic przez kilka minut. Przelozyc do garnka, zalac bulionem, dodac lisc laurowy. Gotowac na niewielkim ogniu przez 20 minut. Mieso wlozyc do miski, dodac jajko, tarta bulke, oraz 2-3 galazki drobno posiekanej natki pietruszki. Doprawic sola i pieprzem, wyrobic na gladka mase, z ktorej uformowac male klopsiki. Usmazyc na pozostalym oleju. Zupe zmiksowac dodac smietane, wlozyc klopsiki.Przepis u czestniczy w akcji:Przepis z: "101 przepisow Swiata Kobiety" Tom 36 09/2013środa, 23 kwietnia 2014, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Komentarze