Wykonanie
«
Pasta jajeczna z
papryka i ...Tosty z
pieczarkami »Nie wiem, czy wiecie, ze dzis Swiatowy
Dzien Ksiazki? A wczoraj byl
Dzien Pieczarki! Moja pieczarkowa propozycja :)

Dla 6 osob:1
marchewka1
pietruszkakawalek
porapo 2 lyzki
oleju,
smietany, oraz tartej bulki500 g
pieczarek1,5 l
bulionulisc laurowy250 g mielonej
lopatki wieprzowej1
jajkonatka z
pietruszkisol,
pieprzMarchewke i
pietruszke obrac, zetrzec na tarce jarzynowej.
Selera obrac i pokroic na plasterki. Na patelni rozgrzac lyzke
oleju, podsmazyc warzywa.
Pieczarki oczyscic, pokroic na plasterki, dodac do warzyw i dusic przez kilka minut. Przelozyc do garnka, zalac
bulionem, dodac
lisc laurowy. Gotowac na niewielkim ogniu przez 20 minut.
Mieso wlozyc do miski, dodac
jajko,
tarta bulke, oraz 2-3 galazki drobno posiekanej
natki pietruszki. Doprawic
sola i
pieprzem, wyrobic na gladka mase, z ktorej uformowac
male klopsiki. Usmazyc na pozostalym
oleju. Zupe zmiksowac dodac
smietane, wlozyc klopsiki.Przepis u czestniczy w akcji:Przepis z: "101 przepisow Swiata Kobiety" Tom 36 09/2013środa, 23 kwietnia 2014, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze