ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 130 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobułki czerstwe 3 sztukmleko 250 mililitrówmarchewka 2 sztukcebula 1 sztukczosnek 1 ząbkidymka 2 pęczeknatka pietruszki 0,5 pęczekmasło 4 łyżek stołowychjajka 1 sztukrozmaryn według uznaniamięso cielęce na roladę 1 kilogramówmasło sklarowane 2 łyżek stołowychbulion mięsny 250 mililitrówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Obrane ze skórki bułki namoczyć w mleku. Oczyszczoną marchew pokroić w małą kostkę. Oczyszczona cebulę oraz czosnek posiekać. Oczyszczone 2 dymki pokroić w krążki i razem z cebulą, czosnkiem oraz posiekana natka pietruszki poddusić na 2 łyżkach masła.Odciśnięte, rozdrobnione bułki wymieszać z jajkiem, marchewka i cebulą z czosnkiem. Mieszając, doprawić sola oraz pieprzem.Umyte, osuszone mięso lekko rozbić, oprószyć sola, pieprzem oraz rozmarynem. Na mięsie rozprowadzić farsz, zwinąć mięso i związać nicią kuchenną, następnie zawinąć w folię spożywczą i włożyć na ok. 2 godziny do lodówki.Sklarowane masło rozpuścić na patelni i obsmażyć pieczeń z każdej strony. Do mięsa wlać bulion i całość włożyć na ok. 90 minut do piekarnika nagrzanego do 160 stopni, co jakiś czas polewając sosem z pieczenia.Oczyszczone resztę dymki pokroić na kawałki, odkrawając zielona część na dł. ok. 20 cm. Poddusić dymkę na patelni na 2 łyżkach masła, doprawić do smaku sola oraz pieprzem.wyjąć pieczeń z piekarnika i na chwilę odstawić, by lekko ostygła, pokroić na plastry i rozłożyć na dymce. Przed podaniem udekorować roladę ziołami i rozłożonymi plastrami masła ziołowego. Podawać z puree ziemniaczanym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: