ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofilet z indyka 1 kilogramówwątróbki drobiowe 4 sztukcebula 1 sztukczosnek 2 ząbkinatka pietruszki 1 pęczekbułka - czerstwa 1 sztukmleko 0,5 szklanekmasło 50 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaolej według uznaniajajka 3 sztukmąka 0,5 szklanekbułka tarta 1 szklanekWykonanie:Bułkę namoczyć w mleku. Mięso pokroić na 10-12 kotletów. Lekko je rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę pokroić i z wątróbką oraz posiekanym czosnkiem przesmażyć na oleju. Zmielić, dodając odciśniętą bułkę i posiekaną natkę. Wbić jajko, przyprawić, wymieszać, rozsmarować na płatach mięsa. Każdą porcję zrolować, panierować w mące, a potem w jajkach i bułce tartej, obsmażyć na gorącym oleju. Ułożyć roladki na natłuszczonej blasze, posypać wiórkami masła i zapiekać 30 min w 180 stopniach. podawać z ziemniakami i surówką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: