ßßß
Składniki:100 g soczewicy100 g makaronu5-6 pieczarek1 cebulakawałek pora1 marchewkakawałek pietruszki2 łodygi selera naciowego4 łyżki passaty pomidorowej2 ząbki czosnku1 łyżka bazyliisól, pieprz1 l bulionuW garnku rozgrzać łyżkę oliwy. Wrzucić pokrojoną cebulę i czosnek oraz startą marchewkę, i pietruszkę. Wszystko smażyć chwilę, zalać bulionem, zagotować. Dodać selera naciowego, pora i bazylię i gotować na małym ogniu ok. 30 min. Zupę dopełnić wodą. Po tym czasie dodać opłukaną soczewicę i gotować jeszcze ok. 10 min. Dodać pokrojone pieczarki i makaron oraz passatę. Gotować, do pożądanej miękkości makaronu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Smacznego:)