Wykonanie
Uwielbiam fast foody ale z oczywistych powodów rzadko je jadam. Zdarzało mi się zjeść zapiekankę czy hot doga, przy okazji wycieczek szkolnych kiedy zajeżdżamy do McDonalda zamawiam frytki lub wrapa. Natomiast nigdy nie kupuję burgerów. Nie
będę tu pisać dlaczego bo myślę, że dla wszystkich świadomie się odżywiających jest to po prostu oczywiste. Jednak w domu często robię domowe fast foody i to właśnie burgery. Bardzo przypadł nam do gustu
parmezanowy pomysł na wkładkę. Dzięki dodatkowi
sera smakuje wspaniale. Zatem zachęcam Was do wypróbowania.

PomysłSkładniki:30 dag zmielonego
mięsa kurczakapół szklanki startego
parmezanupół szklanki
tartej bułkiposiekana
natka pietruszki1 ząbek
czosnku1
szalotka, posiekana
sól,
pieprz4
bułki burgerówki, np. tedodatki do burgerów np.
ogórek,
pomidor,
sałataketchup,
majonezWszystkie składniki włożyć do miski, wyrobić gładką masę, odłożyć 1/4 startego
parmezanu. Uformować 4 kotleciki i smażyć na patelni grillowej. Na jednej części ułożyć
parmezan i grillować aż
ser się rozpuści.Składać burgery według własnych preferencji.Smacznego:)