Wykonanie
13:09 Jedz Taniej 9 Comments
Każdy student na pewno ma w swojej kuchni zupkę chińską, można ją zjeść tradycyjnie albo zamienić ją w
sałatkę! Dodatek warzyw sprawi, że będzie ona odrobinkę zdrowsza niż zjedzona w tradycyjnej postaci i na pewno smaczniejsza.Składniki:- 2 zupki chińskie- 1 długi
ogórek- 2
pomidory- 2 duże ząbki
czosnku-
sól,
pieprz- dwie łyżki
majonezuKoszt 3 porcji to około 6 złJa pokruszyłam
makaron w misce, zasypałam go pokrojonym w kostkę
ogórkiem i
pomidorem oraz zgniecionym
czosnkiem i zostawiłam na noc w lodówce żeby
makaron napęczniał od
soku warzyw. Dzisiaj wiem, że mogłam to lepiej rozwiązać. Co prawda
makaron napęczniał i jest smaczny, ale
ogórek i
pomidor sporo straciły na wartości, są takie jakby zwiędnięte... Polecam więc
makaron, (
przyprawy do zupki nie są nam potrzebne) zalać gorąca
wodą, kiedy napęcznieje
wodę odlać i po ostygnięciu wymieszać go z pokrojonymi warzywami,
czosnkiem,
majonezem i doprawić
solą i
pieprzem. Może to nie jest wykwintne danie, ale na pewno smaczne i tanie!SmacznegoAgata