ßßß
Każdy student na pewno ma w swojej kuchni zupkę chińską, można ją zjeść tradycyjnie albo zamienić ją w sałatkę! Dodatek warzyw sprawi, że będzie ona odrobinkę zdrowsza niż zjedzona w tradycyjnej postaci i na pewno smaczniejsza.Składniki:- 2 zupki chińskie- 1 długi ogórek- 2 pomidory- 2 duże ząbki czosnku- sól, pieprz- dwie łyżki majonezuKoszt 3 porcji to około 6 złJa pokruszyłam makaron w misce, zasypałam go pokrojonym w kostkę ogórkiem i pomidorem oraz zgniecionym czosnkiem i zostawiłam na noc w lodówce żeby makaron napęczniał od soku warzyw. Dzisiaj wiem, że mogłam to lepiej rozwiązać. Co prawda makaron napęczniał i jest smaczny, ale ogórek i pomidor sporo straciły na wartości, są takie jakby zwiędnięte... Polecam więc makaron, (przyprawy do zupki nie są nam potrzebne) zalać gorąca wodą, kiedy napęcznieje wodę odlać i po ostygnięciu wymieszać go z pokrojonymi warzywami, czosnkiem, majonezem i doprawić solą i pieprzem. Może to nie jest wykwintne danie, ale na pewno smaczne i tanie!SmacznegoAgata