ßßß Cookit - przepis na Rolada ziołowa w cieście serowym

Rolada ziołowa w cieście serowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 1 szklanek
ser mielony 5 łyżek stołowych
mleko 3 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
twarożek śmietankowy 150 gramów
żółtka 1 sztuk
śmietana 3 łyżek stołowych
wędlina 150 gramów
natka pietruszki 1/3 pęczek
szczypiorek 1/3 pęczek
rzeżucha 1/3 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ciasto: ser utrzeć z mlekiem, jajkiem i olejem, dodać przesiana mąkę wymieszana z proszkiem. Posolić do smaku, zagnieść i odstawić na kilka minut.
Farsz: opłukane, osuszone zioła drobno posiekać i wymieszać z twarożkiem śmietankowym oraz 2 łyżkami śmietany. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem.
Ciasto rozwałkować na prostokąt i rozsmarować na nim farsz, pozostawiając wolne brzegi. Na farsie ułożyć cienkie plasterki wędliny. Całość zwinąć. Wierzch rolady posmarować żółtkiem wymieszanym z pozostałą śmietaną. Roladę ułożyć szwem do dołu na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Pieczywo weg.
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9527/Rolada-ziolowa-w-ciescie-serowym