Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1 szklanek
ser mielony 5 łyżek stołowych
mleko 3 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
twarożek śmietankowy 150 gramów
żółtka 1 sztuk
śmietana 3 łyżek stołowych
wędlina 150 gramów
natka pietruszki 1/3 pęczek
szczypiorek 1/3 pęczek
rzeżucha 1/3 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ciasto:
ser utrzeć z
mlekiem,
jajkiem i
olejem, dodać przesiana
mąkę wymieszana z proszkiem. Posolić do smaku, zagnieść i odstawić na kilka minut.Farsz: opłukane, osuszone
zioła drobno posiekać i wymieszać z
twarożkiem śmietankowym oraz 2 łyżkami
śmietany. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem.Ciasto rozwałkować na prostokąt i rozsmarować na nim farsz, pozostawiając wolne brzegi. Na farsie ułożyć cienkie plasterki
wędliny. Całość zwinąć. Wierzch rolady posmarować
żółtkiem wymieszanym z pozostałą
śmietaną. Roladę ułożyć szwem do dołu na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia Polska
Pieczywo weg.Potrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: