Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
natka pietruszki 1 pęczek
szczypiorek 0,5 pęczek
tymianek 0,5 pęczek
jajka 2 sztuk
mleko 1 szklanek
mąka 2 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
ser żółty 150 gramów
masło 125 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Opłukane
zioła osuszyć i drobno posiekać. Wymieszać
jajka z
mlekiem. Przesiać
mąkę do miski, wymieszać z proszkiem, szczypta
soli oraz
pieprzu. Wsypac posiekana
zieleninę,
starty ser i wymieszać. Zrobić w środku dołek i wlać masę jajeczna oraz stopione
masło. Łyżka połączyć składniki.Tłuszczem wysmarować formę do muffinek lub wyłożyć pojedynczymi papierowymi foremkami. Ciasto wkładać łyżką do otworów w formie, wypełniając każdy do 3/4 wysokości. Piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Po upieczeniu pozostawić 5 minut w formie. Ostrożnie wyjąc i wystudzić.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: