Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta biała 1 sztuk
bulion warzywny 1 szklanek
cebula 2 sztuk
czosnek 3 ząbki
kajzerka 1 sztuk
mleko 0,5 szklanek
ser żółty 100 gramów
jajka 2 sztuk
tymianek według uznania
kminek mielony według uznania
bułka tarta według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Kapustę 09oczyścić z zewnętrznych liści, wyciąć głąb, pokroić w kostkę, zalać
bulionem warzywnym, zagotować i dusić pod przykryciem ok. 30 minut, do miękkości. Osączyć, odcisnąć z płynu i drobno posiekać lub zmielić w maszynce. Oczyszczoną
cebulę i
czosnek posiekać i zeszklić na łyżce
oleju.
Bułkę namoczyć w
mleku i odcisnąć. Do
kapusty dodać
cebule z
czosnkiem, namoczoną
bułkę oraz starty ostry
żółty ser. Wbić
jajka, doprawić do smaku
kminkiem,
tymiankiem,
sola oraz
pieprzem. Dobrze wymieszać i uformować nieduże kotlety, obtoczyć je w
tartej bułce i usmażyć z obu stron na rozgrzanym
oleju. Podawać z
sosem jogurtowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kotlety weg.Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: