ßßß Cookit - przepis na Kotlety z kapusty

Kotlety z kapusty

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta biała 1 sztuk
bulion warzywny 1 szklanek
cebula 2 sztuk
czosnek 3 ząbki
kajzerka 1 sztuk
mleko 0,5 szklanek
ser żółty 100 gramów
jajka 2 sztuk
tymianek według uznania
kminek mielony według uznania
bułka tarta według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Kapustę 09oczyścić z zewnętrznych liści, wyciąć głąb, pokroić w kostkę, zalać bulionem warzywnym, zagotować i dusić pod przykryciem ok. 30 minut, do miękkości. Osączyć, odcisnąć z płynu i drobno posiekać lub zmielić w maszynce. Oczyszczoną cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na łyżce oleju. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Do kapusty dodać cebule z czosnkiem, namoczoną bułkę oraz starty ostry żółty ser. Wbić jajka, doprawić do smaku kminkiem, tymiankiem, sola oraz pieprzem. Dobrze wymieszać i uformować nieduże kotlety, obtoczyć je w tartej bułce i usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać z sosem jogurtowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kotlety weg.
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9309/Kotlety-z-kapusty