Lubię kapustę i wykorzystuję ją w różnych potrawach . Zapiekanki nie należą do fotogenicznych dań, ale ich smak wynagradza ten mankament:)*inspiracja "Przyślij przepis60- 70 dag poszatkowanej białej kapusty40 dag mielonego mięsa2 cebule3 ząbki czosnku2 łyżeczki kminku4 jajka5 łyżek śmietany 12% lub mlekasólpieprz mielonyolej5 łyżek bułki tartejPoszatkowaną kapustę gotować w osolonej wodzie przez ok. 5- 7 min. Odsączyć.Cebulę i czosnek posiekać w kostkę, przesmażyć na oleju, dodać mięso, smażyć 10 min. Następnie dołożyć kapustę, doprawić do smaku, całość jeszcze smażyć 10 min.Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Do przesmażonej kapusty z mięsem, dodać bułkę tartą i roztrzepane jajka ze śmietaną. Dokładnie wymieszać. Zapiekankę przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć pokrywką. Wstawić do pieca na 40- 45 min, piec w 180 st. 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę. Podajemy z sosem np. pomidorowym.