ßßß Cookit - przepis na Tosty ze szpinakiem i serem

Tosty ze szpinakiem i serem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 2 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
chleb tostowy 16 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
pomidor 1 sztuk
mozzarella 150 gramów
anchois 8 sztuk
margaryna 6 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
cebula 1 sztuk
szpinak 350 gramów
Wykonanie:
Szpinak rozmrozić. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na 2 łyżkach margaryny. Dodać szpinak, dusić 3 minuty,doprawić solą i pieprzem.
Anchois posiekać. Pomidor pokroić w plasterki, ser również pokroić w plastry.
Czosnek zmiażdżyć, wymieszać z olejem, doprawić solą i pieprzem. Z kromek chleba wyciąć krążki, osiem posmarować olejem z czosnkiem. Następnie rozłożyć szpinak, anchois, plastry sera i pomidora. Kanapki przykryć pozostałymi krążkami chleba. docisnąć.
Jaja rozkłócić. Tosty obtoczyć w mące i jajach, smażyć kolejno na złocisto brązowo na pozostałej porcji margaryny, z każdej strony po 3 minuty. Tosty podawać przybrane np. bazylią i cząstkami pomidorów.
Autor: Floress
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kanapki weg.
Kuchnia Francuska
Kuchnia Grecka
Kuchnia Hiszpańska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6246/Tosty-ze-szpinakiem-i-serem