ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2 łyżek stołowychjajka 2 sztukchleb tostowy 16 sztukolej 3 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkipomidor 1 sztukmozzarella 150 gramówanchois 8 sztukmargaryna 6 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniacebula 1 sztukszpinak 350 gramówWykonanie:Szpinak rozmrozić. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na 2 łyżkach margaryny. Dodać szpinak, dusić 3 minuty,doprawić solą i pieprzem.Anchois posiekać. Pomidor pokroić w plasterki, ser również pokroić w plastry.Czosnek zmiażdżyć, wymieszać z olejem, doprawić solą i pieprzem. Z kromek chleba wyciąć krążki, osiem posmarować olejem z czosnkiem. Następnie rozłożyć szpinak, anchois, plastry sera i pomidora. Kanapki przykryć pozostałymi krążkami chleba. docisnąć.Jaja rozkłócić. Tosty obtoczyć w mące i jajach, smażyć kolejno na złocisto brązowo na pozostałej porcji margaryny, z każdej strony po 3 minuty. Tosty podawać przybrane np. bazylią i cząstkami pomidorów.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Kanapki weg.Kuchnia FrancuskaKuchnia GreckaKuchnia HiszpańskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: