ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 500 gramówkalafior, mały 1 sztukfasolka szparagowa 250 gramówpapryka czerwona 1 sztukszczypiorek, pęczek 0,5 sztuknatka pietruszki, pęczek 0,5 sztukbazylia, pęczek 0,5 sztukjogurt naturalny 400 gramówmajonez 3 łyżek deserowychliscie sałaty według uznaniaocet według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie (ok. 20 minut). Odcedzić, osączyć. Oczyszczony kalafior włożyć do zimnej wody z dodatkiem octu, odstawić na kilka minut, osączyć. oczyszczoną fasolkę szparagową gotować 15 minut w osolonym wrzątku. Na 5 minut przed końcem gotowania do fasolki dodać różyczki kalafiora. Warzywa odcedzić, osączyć. Przestudzone ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. Oczyszczoną paprykę pokroić na kawałki. opłukane, osuszone listki zieleniny, kilka odstawić do dekoracji, a resztę posiekać. Jogurt wymieszać z majonezem, doprawić solą oraz pieprzem. Dodać posiekane zioła i schłodzić (ok. 30 minut). Warzywa i liście sałaty przełożyć na półmisek, oprószyć solą i pieprzem, polać sosem. Udekorować odłożoną zieleniną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiKomentarze:Autor: EliData: 2010-04-01Pycha!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: