Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
kalafior, mały 1 sztuk
fasolka szparagowa 250 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
szczypiorek, pęczek 0,5 sztuk
natka pietruszki, pęczek 0,5 sztuk
bazylia, pęczek 0,5 sztuk
jogurt naturalny 400 gramów
majonez 3 łyżek deserowychliscie
sałaty według uznania
ocet według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie (ok. 20 minut). Odcedzić, osączyć. Oczyszczony
kalafior włożyć do zimnej
wody z dodatkiem
octu, odstawić na kilka minut, osączyć. oczyszczoną
fasolkę szparagową gotować 15 minut w osolonym wrzątku. Na 5 minut przed końcem gotowania do
fasolki dodać różyczki
kalafiora. Warzywa odcedzić, osączyć. Przestudzone
ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. Oczyszczoną
paprykę pokroić na kawałki. opłukane, osuszone listki
zieleniny, kilka odstawić do dekoracji, a resztę posiekać.
Jogurt wymieszać z
majonezem, doprawić
solą oraz
pieprzem. Dodać posiekane
zioła i schłodzić (ok. 30 minut). Warzywa i liście
sałaty przełożyć na półmisek, oprószyć
solą i
pieprzem, polać sosem. Udekorować odłożoną
zieleniną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiKomentarze:Autor: EliData: 2010-04-01Pycha!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: