Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta mała 1 sztuk
filet z ryby morskiej 500 gramów
cebula 1 sztuk
mleko 0,5 szklanek
bułka czerstwa 1 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
wino wytrawne białe 0,5 szklanek
bulion z kostki 2 szklanek
liść laurowy 2 sztuk
ziele angielskie 4 sztuk
pieprz ziarno 5 sztuk
mąka 30 gramów
masło 40 gramów
olej 2 łyżek stołowych
koperek posiekany 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Z
kapusty usunąć głąb i gotować główkę 5 minut. Liście rozłożyć i powycinać zgrubienia.
Filety rybne i
cebulę drobno posiekać.
Cebulę podsmażyć na łyżce
oleju i wymieszać z filetami, posiekanym
koperkiem, namoczoną w
mleku i odciśniętą
bułką. Doprawić
solą oraz
pieprzem. Farsz nałożyć na liście i ciasno zwinąć. Gołąbki ułożyć w szerokim rondlu, dodać łyżkę
masła,
wino,
bulion,
liście laurowe, ziarna
pieprzu i
ziela angielskiego, dusić 20 minut na małym ogniu pod przykryciem.Z
masła i
mąki przygotować zasmażkę i dodać do
wywaru, wymieszać, a na koniec dolać
śmietanę.Uwagi:
Ryba morska:
mintaj,
sandacz,
miętus.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybKomentarze:Autor: FloressData: 2008-12-31 w miaręDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: