ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegokapusta mała 1 sztukfilet z ryby morskiej 500 gramówcebula 1 sztukmleko 0,5 szklanekbułka czerstwa 1 sztukśmietana 0,5 szklanekwino wytrawne białe 0,5 szklanekbulion z kostki 2 szklanekliść laurowy 2 sztukziele angielskie 4 sztukpieprz ziarno 5 sztukmąka 30 gramówmasło 40 gramówolej 2 łyżek stołowychkoperek posiekany 2 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Z kapusty usunąć głąb i gotować główkę 5 minut. Liście rozłożyć i powycinać zgrubienia. Filety rybne i cebulę drobno posiekać. Cebulę podsmażyć na łyżce oleju i wymieszać z filetami, posiekanym koperkiem, namoczoną w mleku i odciśniętą bułką. Doprawić solą oraz pieprzem. Farsz nałożyć na liście i ciasno zwinąć. Gołąbki ułożyć w szerokim rondlu, dodać łyżkę masła, wino, bulion, liście laurowe, ziarna pieprzu i ziela angielskiego, dusić 20 minut na małym ogniu pod przykryciem.Z masła i mąki przygotować zasmażkę i dodać do wywaru, wymieszać, a na koniec dolać śmietanę.Uwagi:Ryba morska: mintaj, sandacz, miętus.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybKomentarze:Autor: FloressData: 2008-12-31 w miaręDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: