ßßß Cookit - przepis na Gołąbki z rybą

Gołąbki z rybą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta mała 1 sztuk
filet z ryby morskiej 500 gramów
cebula 1 sztuk
mleko 0,5 szklanek
bułka czerstwa 1 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
wino wytrawne białe 0,5 szklanek
bulion z kostki 2 szklanek
liść laurowy 2 sztuk
ziele angielskie 4 sztuk
pieprz ziarno 5 sztuk
mąka 30 gramów
masło 40 gramów
olej 2 łyżek stołowych
koperek posiekany 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Z kapusty usunąć głąb i gotować główkę 5 minut. Liście rozłożyć i powycinać zgrubienia. Filety rybne i cebulę drobno posiekać. Cebulę podsmażyć na łyżce oleju i wymieszać z filetami, posiekanym koperkiem, namoczoną w mleku i odciśniętą bułką. Doprawić solą oraz pieprzem. Farsz nałożyć na liście i ciasno zwinąć. Gołąbki ułożyć w szerokim rondlu, dodać łyżkę masła, wino, bulion, liście laurowe, ziarna pieprzu i ziela angielskiego, dusić 20 minut na małym ogniu pod przykryciem.
Z masła i mąki przygotować zasmażkę i dodać do wywaru, wymieszać, a na koniec dolać śmietanę.
Uwagi:
Ryba morska: mintaj, sandacz, miętus.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2008-12-31 w miarę
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4727/Golabki-z-ryba