ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety śledziowe 8 sztukjabłka 3 sztukcebula 2 sztukkoncentrat pomidorowy (mały)1 sztukolej 3 łyżek stołowychcukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniacytryna 5 sztukgorczyca 1 łyżek deserowychziele angielskie 0,5 łyżek deserowychziarenka pieprzu 0,5 łyżek deserowychliść laurowy 2 sztukcukier 1 łyżek stołowychpomidorki koktajlowe według uznaniacebula czerwona 1 sztukcząstki jabłka według uznanianatka pietruszki według uznanialiscie sałaty według uznaniaWykonanie:Winne, obrane jabłka zetrzeć na grubej tarce. Oczyszczone cebule posiekać. Na rozgrzany na patelni olej włożyć cebule z jabłkami, mieszając, dusić na wolnym ogniu, aż cebula zmięknie. Wymieszać z koncentratem pomidorowym.Filety przekroić wzdłuż na pół i posmarować masą jabłkowa. Zwinąć dość mocno, spiąć wykałaczką i ciasno ułożyć w słoiku.Marynata: wycisnąć z cytryn sok i wymieszać pół na pół z wodą, dodać ziarenka gorczycy, ziela angielskiego oraz pieprzu, listki laurowe oraz łyżkę cukru i zagotować.Lekko przestudzona zalewą zalać rolmopsy. Szczelnie zamknąć i odstawić na 2-3 dni do lodówki.Przed podaniem osączyć z marynaty i ułożyć na wyścielonym sałatą półmisku oraz udekorować pomidorkami, czerwona cebulą, cząsteczkami jabłek i gałązkami natki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: