ßßß Cookit - przepis na Rolmopsy po giżycku

Rolmopsy po giżycku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 7
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety śledziowe 8 sztuk
jabłka 3 sztuk
cebula 2 sztuk
koncentrat pomidorowy (mały)1 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
cytryna 5 sztuk
gorczyca 1 łyżek deserowych
ziele angielskie 0,5 łyżek deserowych
ziarenka pieprzu 0,5 łyżek deserowych
liść laurowy 2 sztuk
cukier 1 łyżek stołowych
pomidorki koktajlowe według uznania
cebula czerwona 1 sztuk
cząstki jabłka według uznania
natka pietruszki według uznania
liscie sałaty według uznania
Wykonanie:
Winne, obrane jabłka zetrzeć na grubej tarce. Oczyszczone cebule posiekać. Na rozgrzany na patelni olej włożyć cebule z jabłkami, mieszając, dusić na wolnym ogniu, aż cebula zmięknie. Wymieszać z koncentratem pomidorowym.
Filety przekroić wzdłuż na pół i posmarować masą jabłkowa. Zwinąć dość mocno, spiąć wykałaczką i ciasno ułożyć w słoiku.
Marynata: wycisnąć z cytryn sok i wymieszać pół na pół z wodą, dodać ziarenka gorczycy, ziela angielskiego oraz pieprzu, listki laurowe oraz łyżkę cukru i zagotować.
Lekko przestudzona zalewą zalać rolmopsy. Szczelnie zamknąć i odstawić na 2-3 dni do lodówki.
Przed podaniem osączyć z marynaty i ułożyć na wyścielonym sałatą półmisku oraz udekorować pomidorkami, czerwona cebulą, cząsteczkami jabłek i gałązkami natki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12937/Rolmopsy-po-gizycku