Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety śledziowe 8 sztuk
jabłka 3 sztuk
cebula 2 sztuk
koncentrat pomidorowy (mały)1 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
cytryna 5 sztuk
gorczyca 1 łyżek deserowych
ziele angielskie 0,5 łyżek deserowychziarenka
pieprzu 0,5 łyżek deserowych
liść laurowy 2 sztuk
cukier 1 łyżek stołowych
pomidorki koktajlowe według uznania
cebula czerwona 1 sztukcząstki
jabłka według uznania
natka pietruszki według uznanialiscie
sałaty według uznaniaWykonanie:
Winne, obrane
jabłka zetrzeć na grubej tarce. Oczyszczone
cebule posiekać. Na rozgrzany na patelni
olej włożyć
cebule z
jabłkami, mieszając, dusić na wolnym ogniu, aż
cebula zmięknie. Wymieszać z
koncentratem pomidorowym.Filety przekroić wzdłuż na pół i posmarować masą
jabłkowa. Zwinąć dość mocno, spiąć wykałaczką i ciasno ułożyć w słoiku.Marynata: wycisnąć z
cytryn sok i wymieszać pół na pół z
wodą, dodać ziarenka
gorczycy,
ziela angielskiego oraz
pieprzu,
listki laurowe oraz łyżkę
cukru i zagotować.Lekko przestudzona zalewą zalać rolmopsy. Szczelnie zamknąć i odstawić na 2-3 dni do lodówki.Przed podaniem osączyć z marynaty i ułożyć na wyścielonym
sałatą półmisku oraz udekorować
pomidorkami,
czerwona cebulą, cząsteczkami
jabłek i gałązkami
natki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: