Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
gruszki 4 sztuk
rum 8 łyżek stołowych
sok z cytryny 4 łyżek stołowych
czekolada mleczna z
orzech. i
rodzynkami 200 gramów
masło 300 gramów
cukier 200 gramów
budyń waniliowy 1 sztuk
jajka 4 sztuk
mąka 400 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
śmietana kremowa 125 gramów
rodzynki 125 gramów
cukier puder 100 gramów
serek śmietankowy 200 gramówWykonanie:Obrane
gruszki przepołowić, usunąć gniazda nasienne, a miąższ skropić
sokiem z cytryny. Miękkie 250g
masła utrzeć z
cukrem i
budyniem, kolejno dodając
jajka oraz przesianą
mąkę wymieszaną z proszkiem. Na koniec połączyć z kremówką,
rumem,
rodzynkami oraz posiekana
czekoladą. Połowę ciasta przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Na cieście ułożyć osaczone
gruszki (grzbietami do góry). Zalać pozostałym
ciastem. Piec 90 minut w 175 stopniach.Utrzeć pozostałe ciasto z
cukrem pudrem i
serkiem i posmarować ciasto. Wierzch udekorować plasterkami
gruszek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: