ßßß Cookit - przepis na Klasyczna malaga w nowej wersji

Klasyczna malaga w nowej wersji

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 14
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
gruszki 4 sztuk
rum 8 łyżek stołowych
sok z cytryny 4 łyżek stołowych
czekolada mleczna z orzech. i rodzynkami 200 gramów
masło 300 gramów
cukier 200 gramów
budyń waniliowy 1 sztuk
jajka 4 sztuk
mąka 400 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
śmietana kremowa 125 gramów
rodzynki 125 gramów
cukier puder 100 gramów
serek śmietankowy 200 gramów
Wykonanie:
Obrane gruszki przepołowić, usunąć gniazda nasienne, a miąższ skropić sokiem z cytryny. Miękkie 250g masła utrzeć z cukrem i budyniem, kolejno dodając jajka oraz przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem. Na koniec połączyć z kremówką, rumem, rodzynkami oraz posiekana czekoladą. Połowę ciasta przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Na cieście ułożyć osaczone gruszki (grzbietami do góry). Zalać pozostałym ciastem. Piec 90 minut w 175 stopniach.
Utrzeć pozostałe ciasto z cukrem pudrem i serkiem i posmarować ciasto. Wierzch udekorować plasterkami gruszek.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12853/Klasyczna-malaga-w-nowej-wersji