ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogruszki 4 sztukrum 8 łyżek stołowychsok z cytryny 4 łyżek stołowychczekolada mleczna z orzech. i rodzynkami 200 gramówmasło 300 gramówcukier 200 gramówbudyń waniliowy 1 sztukjajka 4 sztukmąka 400 gramówproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychśmietana kremowa 125 gramówrodzynki 125 gramówcukier puder 100 gramówserek śmietankowy 200 gramówWykonanie:Obrane gruszki przepołowić, usunąć gniazda nasienne, a miąższ skropić sokiem z cytryny. Miękkie 250g masła utrzeć z cukrem i budyniem, kolejno dodając jajka oraz przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem. Na koniec połączyć z kremówką, rumem, rodzynkami oraz posiekana czekoladą. Połowę ciasta przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Na cieście ułożyć osaczone gruszki (grzbietami do góry). Zalać pozostałym ciastem. Piec 90 minut w 175 stopniach.Utrzeć pozostałe ciasto z cukrem pudrem i serkiem i posmarować ciasto. Wierzch udekorować plasterkami gruszek.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: