Wykonanie
« Powrót

Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 3 sztuk
cukier 200 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
mąka tortowa 100 gramów
mleko 50 mililitrów
mąka ziemniaczana 25 gramów
mango konserwowe 1 puszka
żelatyna 6 łyżek deserowych
śmietana 450 gramów
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
śmietana kremowa 150 gramów
cukier puder 1 łyżek stołowych
plasterki
cytryny według uznania
mięta według uznania
Wykonanie:
Jajka utrzeć ze 125g
cukru oraz szczypta
soli. Dodać
maki wymieszane z proszkiem na przemian z
mlekiem. Utarte ciasto przełożyć do dużej formy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 8 minut w 225 stopniach na złoty kolor. Przełożyć
biszkopt na wilgotną ściereczkę, zdjąć papier, a ciasto ze ściereczką zrolować zaczynając od dłuższego brzegu, wystudzić.
osączone
mango pokroić w niewielka kostkę. Namoczona wcześniej
żelatynę rozpuścić. Utrzeć kwaśna
śmietanę z
cukrem waniliowym i 75g
cukru. Rozpuszczona
żelatynę połączyć z niewielką ilością kremu, a później z pozostałym kremem, schłodzić. Ubić kremówkę i połączyć z tężejącym kremem.
Rozsmarować krem na
biszkopcie, pozostawiając przy brzegach 1 cm wolne miejsce. Na wierzchu rozłożyć
mango i zrolować zaczynając od dłuższego brzegu
biszkopta. Wstawić na 3 godziny do lodówki. Przed podaniem posypać roladę
cukrem pudrem i udekorować
miętą oraz
cytryną.
Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: