ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 3 sztukcukier 200 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychsól 1 szczyptamąka tortowa 100 gramówmleko 50 mililitrówmąka ziemniaczana 25 gramówmango konserwowe 1 puszkażelatyna 6 łyżek deserowychśmietana 450 gramówsok z cytryny 2 łyżek stołowychcukier waniliowy 1 sztukśmietana kremowa 150 gramówcukier puder 1 łyżek stołowychplasterki cytryny według uznaniamięta według uznaniaWykonanie:Jajka utrzeć ze 125g cukru oraz szczypta soli. Dodać maki wymieszane z proszkiem na przemian z mlekiem. Utarte ciasto przełożyć do dużej formy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 8 minut w 225 stopniach na złoty kolor. Przełożyć biszkopt na wilgotną ściereczkę, zdjąć papier, a ciasto ze ściereczką zrolować zaczynając od dłuższego brzegu, wystudzić.osączone mango pokroić w niewielka kostkę. Namoczona wcześniej żelatynę rozpuścić. Utrzeć kwaśna śmietanę z cukrem waniliowym i 75g cukru. Rozpuszczona żelatynę połączyć z niewielką ilością kremu, a później z pozostałym kremem, schłodzić. Ubić kremówkę i połączyć z tężejącym kremem.Rozsmarować krem na biszkopcie, pozostawiając przy brzegach 1 cm wolne miejsce. Na wierzchu rozłożyć mango i zrolować zaczynając od dłuższego brzegu biszkopta. Wstawić na 3 godziny do lodówki. Przed podaniem posypać roladę cukrem pudrem i udekorować miętą oraz cytryną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: