ßßß

Składniki:25 dag mąki15 dag cukru1 łyżka mąki ziemniaczanej3 jajka2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 kostki margarynycukier waniliowy1/2 szklanki mlekaskórka otarta z 1 cytryny
Miękką margarynę ucieramy z cukrem na puch, następnie dodajemy po 1 jajku i dalej ucieramy. Wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia, skórkę cytrynową, wlewamy mleko i mieszamy dokładnie do połączenia składników. Ciasto przekładamy do foremek silikonowych tak by wypełniło ok 3/4 wysokości foremki i pieczemy przez ok 25 minut w 180 st. C.Lukier:1 białkoszczypta soliok 1 szklanki cukru pudruUbijamy białko z solą, a następnie wsypujemy stopniowo cukier puder, do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Lukier nie może być zbyt rzadki, bo spłynie z ciasta, ani zbyt gęsty, bo będzie się nim źle malowało.Lukier mieszamy z barwnikami (ja użyłam takich w proszku zakupionych na allegro) i malujemy pisanki.
