Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka tortowa 2 szklanek
masło 100 gramów
jajka 1 sztuk
śmietana 2 łyżek stołowych
cukier puder 0,5 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
galaretka pomarańczowa 0,5 sztuk
owoce drobne 300 gramów
cukier puder 1 łyżek stołowych
serek waniliowy 200 gramówlistki
melisy według uznaniaWykonanie:Rozpuścić
galaretkę w 3/4 szklanki gorącej
wody, odstawić.
Owoce oczyścić, osaczyć.
Masło posiekać z
mąką, dodać
jajko,
śmietanę,
cukier puder,
cukier waniliowy oraz
proszek do pieczenia i szybko zagnieść kruche ciasto. Wylepić nim małe foremki do tart i włożyć na 40 minut do lodówki. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na złoty kolor, ostudzić. Zimne posmarować tężejącą
galaretką, położyć porcje
serka oraz
owoców. Udekorować listkami
melisy i oprószyć
cukrem pudrem.Uwagi:
Owoce drobne:
maliny,
jagody,
poziomki,
porzeczki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: